Anna_Mejlhede
Brevkasse

Jeg gjorde det, man ikke må. Nu ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre

4. juli 2024
Af Anna Mejlhede
Foto: Mew
"Jeg vælger derfor en aften at tjekke hans telefon, hvad man selvfølgelig ikke må … Her finder jeg det, som jeg frygtede, og mere til." Læs brevet til Anna Mejlhede.

Hej Anna

Jeg står i det dilemma, at jeg for cirka fire måneder siden mødte en sød fyr, som er blevet min kæreste. Jeg har hele tiden været bange for, at han var til den vilde side, når det kom til fester og stoffer.

Jeg vælger derfor en aften at tjekke hans telefon, hvad man selvfølgelig ikke må … Her finder jeg det, som jeg frygtede, og mere til.

Jeg finder nemlig også ud af, at han en nat, vi havde planer om at sove sammen og tilbringe næste dag sammen, havde en anden pige med hjemme, efter at jeg ændrede planer og alligevel ville hjem til mig selv og sove.

Jeg finder ud af det, fordi han sender en SOS-besked til sin ven om, at vennen skal hente hende pigen. Nu står jeg så her og tænker, hvad jeg skal gøre, og hvordan jeg skal få det sagt?

Jeg ved jo kun dét, jeg ved, fordi jeg har tjekket hans telefon, hvilket er et absolut no-go. Kan du hjælpe mig med at tackle situationen?

Kærlige hilsner Lena

Kære Lena

Det menneske, du vælger som din kæreste skal være en, du stoler på. Selv om din kæreste er sød, og I er glade for hinanden, så overvej om du kan leve med ikke at vide, hvor du har ham.

For mig at se handler det her ikke kun om utroskab, men om din kærestes levevis i det hele taget. Hvordan kommer det til udtryk i jeres relation, at han er ”vild” – også med hensyn til stoffer?

Jeg tror, at enhver af os kan drives til at tjekke kærestens telefon, hvis vi føler os tilpas utrygge. Når den helt grundlæggende tillid mangler, vil mistroen altid gnave huller i vores hengivenhed.

Hvis du bliver sammen med din kæreste, uden at I får talt om, hvad ærlighed og tryghed betyder for jer hver især, vil behovet for at se bagom og tjekke, hvad han har gang i, dukke op fra tid til anden. Lige så skøn du synes, han er, lige så slidt bliver du af at dele liv med et menneske, du ikke stoler på.

Er det en mulighed, at du får talt helt grundlæggende med din kæreste om, hvad I håber og forventer af jeres forhold? Du kan eventuelt åbne samtalen ved at fortælle ham, hvad der gør dig tryg – og i hvilke situationer, du føler dig usikker på ham.

Du behøver ikke stå skoleret og bekende dit ”no-go-telefontjek”. Tænk derimod grundigt over, hvordan DU har det med ham og hans vilde sider. Både når I er sammen, og når I ikke er.

Kærlig hilsen Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Læs også