https://imgix.femina.dk/2022-03-03/renee_toft_simonsen_brevkasse_6.jpg
Brev til Renée

Brev til Renée: Min kærestes ekskone er en slange i vores paradis

31. marts 2022
Af Renée Toft Simonsen
Foto: Runolfur Gudbjørnsson
"Når vi ses, sørger hun for at fortælle historier, fra dengang de stadig var sammen." Læs denne uges brev til Renée.

Kære Renée.

Jeg gik fra min eksmand for nogle år siden efter et langt ægteskab. Det var en svær skilsmisse med alle mulige grimme sider, fordi han bl.a. begik dokumentfalsk mod mig.

Nu er jeg så begyndt at komme sammen med en helt fantastisk mand, som indeholder alt det, jeg har manglet før. En rigtig soulmate.

Men der er en slange i paradiset, og det er hans ekskone. Hun har selv fået en ny kæreste, men prøver at beholde min kæreste i sit liv som mand nummer to.

I starten af vores forhold ringede hun til ham flere gange om dagen og ville snakke om ligegyldige ting vedrørende deres teenagesøn.

Det har min kæreste sagt fra overfor, men han har svært ved at sige nej, når hun inviterer ham med til fester i sin familie.

Sidste år blev vi begge to inviteret med til en konfirmation hos hendes nevø. Hun holdt konstant øje med os, og da hun holdt tale, sagde hun, at den også var fra min kæreste, selv om det ikke passede.

Når vi ses, sørger hun også for at fortælle historier, fra dengang de stadig var sammen. Jeg ved, at min kæreste er meget vellidt i ekskonens familie, og han siger, at det ville være svært at undvære dem.

Men vi har masser af venner og både hans og min familie at ses med. Jeg føler ikke, vi kan starte vores eget liv, hvis han fortsat er en del af hendes familie.

Jeg stoler 100 procent på min kæreste, men jeg ved ikke, hvor jeg har hans ekskone.

Jeg frygter, at indbydelsen til en ny fest snart dukker op, men jeg kan ikke forestille mig et liv uden ham. Hvad skal jeg gøre?

Kærlig hilsen

Den nye kæreste

Kære nye kæreste

Når vi kommer lidt op i alderen og finder nye partnere med nye børn, bringer både de og vi mange historier med os. De historier kan handle om alt muligt, men især er der ofte en stor historie omkring en anden partner, som kom før os.

Det er vigtigt at huske, at hele den historie selvfølgelig også engang var lykkelig og fyldt med kærlighed. Det at have børn sammen binder os sammen helt særligt følelsesmæssigt, også selv om vi ikke længere har lyst til at leve sammen som kærester.

Som ny partner i et forhold kan man have det svært med, at den, man elsker, engang har elsket en anden, men det er vigtigt også at have respekt for det, som var engang

. Jeg synes, du har været rummelig i forhold til at tage med til fælles arrangementer, og du gør dig umage, selv om det er svært for dig.

Alligevel er der noget, der nager dig, som handler om, at din kærestes ekskone stadig ønsker, at de skal være venner og se hinanden.

Det, jeg læser i dit brev, er to kvinder, der opfatter en situation meget forskelligt, og som også har en meget forskellig tilgang til den måde, de er i relation til deres eksmænd på.

Du virker ikke, som om du har noget forhold til din eksmand, som oven i købet har begået dokumentfalsk mod dig. Derfor tænker jeg, der ikke er et varmt forhold mellem jer efter skilsmissen?

Din kæreste og hans ekskone har derimod stadig et godt forhold til hinanden. Det er to meget forskellige baggrunde at være skilt på, og jeg tror, de omstændigheder spiller ind på din måde at opfatte din kæreste og hans ekskones forhold på.

Jeg kender hende jo ikke, og måske er hun virkelig grænseoverskridende i sin adfærd.

Men hvis jeg skulle forsøge at forstå problemet på en ny måde, læser jeg om en kvinde, der bare føler sig meget tæt på den mand, hun har været sammen med i mange år.

Det er efter min mening meget forståeligt og faktisk også rigtig fint for deres fælles barn. Hun har selv fået en ny kæreste, og derfor tænker jeg ikke, hun er romantisk interesseret i din kæreste.

Deres forhold er nok nærmere et gammelt venskab.

Det er selvfølgelig irriterende, hvis du konstant skal rende til en masse arrangementer, du egentlig ikke gider deltage i.

På det punkt synes jeg, du har al ret til at sige fra, så meget som du har brug for. I er to voksne mennesker med et fuldt liv, der har mødt hinanden.

I behøver ikke være med i alt, hvad hinanden foretager sig, og du behøver heller ikke at have et nært forhold til din kærestes eks.

Men måske kunne du tænke anderledes om det forhold, de to har til hinanden?

Hvis du kunne forsøge at give slip på, hvad din kæreste skal stille op til, og hvor meget han taler med sin eks, og i stedet koncentrere dig om jeres forhold, vil det kunne give dig mere ro.

Hvis din kæreste begynder at vælge et arrangement med hende over et arrangement med dig, kan du jo prøve at få ham på bedre tanker.

Men derudover tror jeg, du skal give slip på at synes noget om ham og ekskonen. Jeg ved, det er hundesvært, fordi der er usikkerhed, jalousi, ejerskab og alle mulige umulige følelser, der blander sig.

Du har ret til at have de følelser, men måske kunne du prøve at rumme dem uden at blande din kæreste ind i det? Han holder stadig af sin ekskone, fordi hun er mor til deres søn, men han elsker dig nu.

Prøv at finde ro i den tanke og i, at du har mødt en dejlig mand, du har lyst til at dele dit liv med.

Kærlig hilsen

Renée

Læs også