brevkasse
Brev til Renée

Brev til Renée: Min kæreste har været mig utro med fem forskellige kvinder

11. marts 2022
Af Renée Toft Simonsen
Foto: Runolfur Gudbjørnsson
”Ærligt tror jeg mest bare, at jeg er den, han helst vil være sammen med af alle kvinderne.” Læs denne uges brev til Renée.

Kære Renée

For seks måneder siden fandt jeg ud af, at min kæreste igennem halvandet år har været mig utro. Det har været fra dag ét i vores forhold og med i alt fem forskellige kvinder.

Affærerne har varet alt fra et par måneder til et år. Ingen af de andre kvinder vidste, at han var i et forhold, eller at han var sammen med andre end dem.

Vi er nu startet i parterapi for at se, om vi kan få tilliden tilbage i vores forhold. Min kæreste går i en mandegruppe ved vores parterapeut, og han siger, at han bare er afhængig af opmærksomheden og anerkendelsen.

Han siger også, at han virkelig gerne vil have, at vi kan fortsætte vores liv sammen uden flere affærer. Jeg stoler på ingen måde på ham og hans løfter, men han kæmper, er kærlig, og han vil så gerne.

Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal gøre. Ærligt tror jeg mest bare, at jeg er den, han helst vil være sammen med af alle kvinderne.

At jeg er hans “yndlings”. Og jeg tror ikke på, at han stopper med at være utro – ikke for altid i hvert fald. Jeg elsker ham, men jeg føler også, at hele vores forhold har været én stor løgn.

Han har jo for pokker været mig utro, lige siden vi blev kærester. Hvem gør sådan noget?

Kærlig hilsen

den mistroiske

Kære mistroiske

Ja, hvem gør sådan noget? Det er der nogle mennesker, der gør. Som oftest mænd, men helt sikkert også kvinder.

Der findes klinikker og behandling for sexafhængige, hvor mennesker med den slags problemer får hjælp, og det gør der jo af en grund – hvis altså det er sex, han får anerkendelsen fra.

Det kunne også bare være det faktum, at han kan score en kvinde, der giver ham følelsen af at være noget værd.

Men jeres problem er ikke enestående. Der findes mange andre mennesker, der kæmper med det samme, som I to gør.

Jeg kan intet sige om, hvorvidt du skal gå fra din kæreste eller ej, om han nogensinde vil stoppe med at være utro, eller om I to kan arbejde jer igennem det her.

Det, jeg kan sige, er, at mange mennesker finder ud af midt i et forhold, at deres partner har nogle vanskeligheder, en sygdom som alkoholisme eller andre former for afhængighed, kroniske fysiske sygdomme eller psykiske vanskeligheder som depression og angst.

Nogle par klarer sig og bliver sammen, andre par må give op undervejs. Der er ikke noget rigtigt og forkert i, hvilken beslutning du ender med at tage.

Hvis du vælger din kæreste fra nu og bliver enig med dig selv om, at det bliver for lang og sej en kamp, så vil du uden tvivl møde en anden mand en dag.

Hvilke problemer han måske vil have, kan du ikke vide. Men du skriver, at du elsker din kæreste højt. Han viser tydeligt, at han vil dig og jer, og at han ønsker at ændre sig ved at gå i terapi.

Med andre ord gør han en indsats for at ændre på sig selv og gøre noget ved problemet.

Det, synes jeg, er utrolig positivt og måske værd at give en chance?

Jeg ved, det ikke ændrer på det svigt, du må føle lige nu, og det chok, du fik, da du opdagede din kærestes utroskab.

Det er en traumatisk oplevelse, som du skal arbejde med for at nå frem til at turde tro på ham igen. Den slags tager tid, og hvorvidt det er muligt for dig at få tillid til ham igen, kan kun tiden vise.

Men hvis du ikke giver det en chance, finder du aldrig ud af, om du kunne finde tillid og tilgivelse i dit hjerte, eller om han kunne få arbejdet så meget med sig selv, at han stopper med at være sammen med andre kvinder.

Jeg ved, det må være så uendeligt svært lige nu, men I har taget vigtige skridt allerede.

Utroskaben og hans hang til anerkendelse fra det modsatte køn er ude i det åbne rum, og I er nu i gang med at forsøge at hele jer selv og jeres forhold.

Du skriver, at hele jeres forhold har været en løgn, og jeg er sikker på, det er den følelse, du har lige nu. Men du kan se på jeres forhold fra andre vinkler end den med utroskaben.

Ligesom når man kigger på hvad som helst; et bilede, en film, en person, en historie, så kan man fokusere på en enkelt del og stirre sig blind på den.

Men man kan også zoome ud og se alt det andet. Det, jeg forsøger at sige, er nok, at jeg ikke synes, hele jeres forhold har været en løgn.

Ikke at jeg ikke forstår din følelse, men kærligheden mellem jer og alle de stunder, hvor I har haft det godt sammen, har ikke været en løgn, tror jeg.

Jeg ved ikke, om det er muligt for dig at forsøge at se ud over "problemet", men hvis du beslutter dig for at blive sammen med ham, så tænker jeg, du er nødt til at arbejde på netop det.

Kærlig hilsen

Renée

Læs også