Anna_Mejlhede
Annas brevkasse

Min veninde har fået verdens grimmeste frisure. Dét mener jeg virkelig

28. september 2023
Af Anna Mejlhede
Foto: Bettina Floren
"Hun er selv én, der påpeger ting ved os andre, hvis noget ikke klæder os. Men dette er jo ikke et stykke tøj, der bare kan skiftes." Læs denne uges brev til Anna Mejlhede.

Kære Anna

Min veninde har fået verdens grimmeste frisure. Dét mener jeg virkelig. Og jeg er ikke den eneste.

Vi har diskuteret det i vores venindegruppe, og alle er enige. Det er en kort page, der får hende til at ligne en munk i filmatiseringen af Umberto Ecos ”Rosens navn”.

Det er en meget, meget uheldig frisure, som hun så heller ikke kan finde ud af at style, så det kunne afbøde det værste.

Hun er selv én, der påpeger ting ved os andre, hvis noget ikke klæder os. Men dette er jo ikke et stykke tøj, der bare kan skiftes.

Så kan vi tillade os at sige til hende, hvor grimt det er, og at hun skylder sig selv at prøve at få rettet op på det? Hun vil jo nok blive ked af det.

Kh veninden

Kære veninde

Hold da fest for en sommersko, hvor I går til den i jeres lille venindegruppe… Er det nu også ”Umberto Eco-looket”, der skylder sig selv at blive forskønnet med en anden frisure, eller nærmere jer, der fortjener at få tilbage af samme mønt?

Hvis hun selv er tilfreds med sit nye hår, hvorfor så ikke lade emnet ligge? Om ikke andet så i det mindste indtil den dag, hun selv spørger jer til råds.

Det er en lille smule svært at hitte rede i, hvad der reelt foregår imellem jer. En rå tone kan sagtens bygge på gensidig respekt og varme. Den kan også bunde i en indbyrdes tillid, der får uforbeholdne holdninger og kras ærlighed til at glide lettere ned.

Men du siger jo selv, at jeres veninde vil blive ked af det, hvis I fortæller hende, hvor grim I synes, hun ser ud. Meninger er altid kun meninger. Ikke nødvendigvis sandhedsdomme over virkeligheden. Heller ikke når det handler om andre menneskers krop, hår eller påklædning.

I stedet for at give dig et godt råd med på vejen i forhold til, hvordan I får sat jeres venindes lokker på plads, så prøv hellere at se lidt nærmere på, hvordan I taler til (og om) hinanden.

Måske kan I bruge lige præcis denne anledning her til at få talt om, at det ikke altid er hverken nødvendigt eller ønskeligt at blive kommenteret på sit udseende.

Kærlig hilsen Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også