Anna_Mejlhede
Annas brevkasse

Min mand og jeg deler ikke samme livsdrøm. Men skal jeg opgive min?

5. januar 2024
Af Anna Mejlhede
Foto: mew
"Min datter siger, at jeg bare skal tage af sted selv, og at jeg også skal kunne gøre ting alene. Det er virkelig en livsdrøm for mig". Læs brevet til Anna Mejlhede.

Kære Anna

Jeg har altid drømt om at komme til Kenya, men dér har min mand været, før vi mødtes, og det siger ham ikke noget at komme dertil igen.

Min datter siger, at jeg bare skal tage af sted selv, og at jeg også skal kunne gøre ting alene. Det er virkelig en livsdrøm for mig. Jeg har drømt om Kenya, lige siden jeg var barn og så nogle udsendelser i tv derfra.

Men jeg synes også, at det ville være mærkeligt at tage af sted uden min mand, og jeg har egentlig heller ikke lyst til at tage på ferie uden ham.

Hvordan tackler jeg det dilemma? Jeg har allerede brugt meget tid på at spekulere over, hvordan jeg dog kunne få overtalt min mand. Måske skal jeg simpelthen én gang for alle opgive min – barnlige – drøm?

Venlig hilsen Eva

Kære Eva

Selv om man deler liv, børn og hverdag, er det ikke sikkert, at man altid deler rejsedrømme. Selvfølgelig ville det være trist, hvis du og din mand aldrig tog samme sted hen, når I havde ferie, men det er vel næppe tilfældet?

Går der skår af noget ved, at du deler denne rejseoplevelse med en anden end ham?

Nogle drømme lever i øvrigt fint med, at vi aldrig fører dem ud i livet. Af og til kan de bare være med til at give vores mere jordnære dagligliv vinger. De kan også fungere som næring til mindre drømme, der ikke kræver nær så meget at udleve som de større.

Andre drømme derimod suger ilten ud af os, hvis ikke vi bruger dem til noget konkret og handler på dem. Derfor er spørgsmålet, i hvilken kategori denne livsdrøm om en rejse til Kenya befinder sig?

Har den allerede fået så konkret et ansigt, at du bliver nødt til at se den dybt i øjnene, tage den i hånden og følge den til dørs? Hvis svaret er ja, så gør noget ved det!

Du behøver ikke tage af sted alene, bare fordi din mand ikke vil med. Kunne du måske invitere din datter med i stedet? Og hvis ikke det er en mulighed, har du så en veninde, der ligesom dig drømmer om at opleve duften af savanne?

Nogle gange bliver en drøm kun ved med at være god, så længe den ligger som en udefinerbar og lysende mulighed foran os.

Også rejsedrømme har det med at folde sig mindre fabelagtige ud, når vi endelig er kommet afsted – og ikke mindst vendt hjem igen.

Hvis selve rejsen til Kenya viser sig ikke at leve op til dine store forventninger, så trøst dig med, at du om ikke andet tog dig sammen til at føre den ud i livet, selv om det blev uden din mand ved din side.

Naturligvis er der noget smukt i at være uundværlige for hinanden. Men det kan du og din mand sagtens være, bare fordi du, hvad rejsen her angår, går dine egne veje.

Kærlig hilsen Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også