Brev til Nikoline Werdelin
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Tyngdekraften trækker i mig

25. marts 2020
tekst og
illustration: Nikoline Werdelin
Nu nærmer jeg mig de 50, og det virker, som om alderen pludselig kan mærkes, og at tyngdekraften trækker hårdere i mig. Alt på min før så flotte krop er begyndt at hænge lidt, min hud er blevet mat, og håret vil ingenting.

Kære Nikoline

Da jeg var yngre, fik jeg altid komplimenter. Jeg nød de smukke ord og anerkendende blikke, og jeg synes egentlig også, at jeg har holdt mig godt. Men nu nærmer jeg mig de 50, og det virker, som om alderen pludselig kan mærkes, og at tyngdekraften trækker hårdere i mig. Alt på min før så flotte krop er begyndt at hænge lidt, min hud er blevet mat, og håret vil ingenting. Jeg er så småt kommet i overgangsalderen, så det spiller nok også ind.
Jeg er i et fast forhold på 14. år, men her er der ikke meget opbakning at hente. Af og til tror jeg nærmest, han er flov over mig. Når vi er sammen med andre, kigger han ofte på kvinderne i selskabet og siger ting som ”hvorfor får du ikke sådan en smart frisure?” eller ”hvorfor går du aldrig i sådan noget tøj?”. Tro mig – jeg har prøvet. Men når jeg kommer hjem fra frisøren, kan jeg slet ikke finde ud af selv at style det smarte hår. Og fordi jeg tidligere følte mig slank og elegant selv i gamle bukser og gummisko, har jeg altid haft en helt enkel stil. Men når jeg kigger i spejlet nu, leder jeg forgæves efter min gamle udstråling. Skal jeg bare erkende, at festen er forbi? Eller har du et godt råd til mig? Bedste hilsner, Snart 50

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Er jeg sart, eller bliver jeg mobbet?

Kære Snart 50

Den opgivende holdning tror jeg, er det, der får dig til at hænge mest. Du bygger ikke dig selv op med glæde og selvtillid, og din mand er heller ikke til nogen hjælp. Tværtimod. Når man er i underskud, får man selvfølgelig en træt og trist udstråling. Så hvad med at lave om på det? Du må bliver venner med alderen. Du har struttet og haft lyset på dig, nu er det nogle andres tur. Men derfor kan du sagtens være en smuk og flot kvinde! At du er slank, gør alting meget nemmere. Skidt med, at huden er lidt løsere, hvis din holdning er flot, og du har en stærk krop, så vil den være vital at se på. Gå, løb, dyrk yoga, pilates, ro kajak … hvad som helst! Bare sørg for, at din krop bliver brugt til sidste celle. Håret … hvis det er sundt, velklippet og har en fornuftig aldersvarende farve, ser det velplejet ud. Det er dyrt og kræver en dygtig frisør hver sjette uge. Det største problem i alt det her tror jeg, er dig selv. Moden skønhed kommer indefra – begynd der. Og hvornår fortæller du din mand, hvad du vil finde dig i – og hvad der skal til, for at et ægteskab blomstrer? Mange hilsner, Nikoline LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: "Mit ønske om et barn mere er så stort, at jeg overvejer at forlade ham"
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også