Brev til Nikoline Werdelin
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: "Mit ønske om et barn mere er så stort, at jeg overvejer at forlade ham"

5. november 2019
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
"Jeg troede, at jeg kunne få min mand overbevist, men det lader det ikke til. Mit ønske om endnu et barn er så stort, at jeg overvejer at forlade ham. Er det mig, der er galt på den – og bør jeg være taknemmelig for vores datter, som min mand siger?" Læs brevet til Nikoline Werdelin her.

Kære Nikoline Werdelin

Min mand er ud af en stor børneflok, hvor det var småt med både midler og omsorg, og han har i dag ikke noget tæt forhold til sin familie. Heldigvis har han klaret sig godt, og han og jeg er glade for hinanden og vores dejlige datter på fire år. Jeg havde en helt anderledes barndom og har i dag et tæt forhold til mine forældre og min storesøster.

Problemet er, at min mand ikke vil have flere børn, og det vil jeg gerne. Hans primære argument er, at han hellere vil gøre sit allerbedste for vores datter. Men det er jo ikke, fordi jeg ønsker at tilsidesætte hende – eller forventer en hel børneflok. Jeg ønsker bare, at hun får en bror eller søster, også fordi jeg synes, det må være ensomt at være enebarn. Samtidig må jeg indrømme, at jeg gerne vil være gravid og opleve at blive mor endnu en gang.

Vi har efterhånden diskuteret det i et par år. Jeg mente, at jeg kunne få ham overbevist, men det lader det ikke til. Mit ønske om endnu et barn er så stort, at jeg overvejer at forlade ham. Er det mig, der er galt på den – og bør jeg være taknemmelig for vores datter, som min mand siger?

Mange hilsner TK

Kære TK

Mennesker, der er uenige om, hvorvidt de vil have børn i det hele taget, går fra hinanden. Og jeg forstår også, at man kan nærme sig en skilsmisse, når man er uenige om barn nummer to. At ville udvide familien er så fundamentalt et ønske, at det kan være svært at forhandle om.

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Jeg tør ikke overlade min datter til min mor 

Men da du og din mand ellers har det godt, ville jeg, hvis jeg var jer, købe tre stive klokketimer hos en god parterapeut, som I begge kan lide. Og diskutere det hele igennem igen, under vejledning af denne mediator. Jeg tror, I vil have glæde af at undersøge jeres billeder på fremtiden og familien igen. Hvad er det reelt, der gør din mand ængstelig? Hvad ligger der i dit ønske om at give din datter søskende-velsignelsen? Hvordan tror I hver især, at økonomien, hverdagen, boligsituationen, middagsbordet og jeres families dynamik vil blive påvirket med barn nummer to? Hvordan ser I fremtiden med det ene barn, I har? Det er værd at undersøge sagen til bunds, så I ikke går fra hinanden af de forkerte grunde.

Mange af vores beslutninger i nutiden har, som du er inde på, deres udspring i vores opvækst. Noget er en del af ens måde at være i verden, noget kan man lirke lidt ved og ændre på.

Mange hilsner Nikoline

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: "Min mor har ikke tid til min datter"

Skriv til Nikoline Werdelin

Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.