Brev til Nikoline Werdelin
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Skal min datter sidde alene tilbage nytårsaften, mens veninderne tager til fest?

29. december 2019
tekst og
illustration: Nikoline Werdelin
"Jeg kan ikke overskue en nytårsaften, hvor min datter sidder alene tilbage, mens veninderne tager til fest." Læs ugens brev til Nikoline Werdelin her.

Kære Nikoline Werdelin

Vi er fire forældrepar, som i en del år har holdt nytår sammen. Vores børn er venner fra børnehaven, og det var både hyggeligt og praktisk at feste sammen, da vi alle havde mindre børn. Nu er de fire, som er årsag til, at vi kender hinanden, imidlertid blevet 17 år og går ikke længere på den samme skole. Den eneste dreng i flokken er på efterskole og skal holde nytår med nogle af sine venner derfra. De tre andre er piger, og her kommer problemet. To af pigerne går i 10. klasse, mens min datter også er på efterskole. Hun kommer hjem til os og glæder sig til at være sammen med veninderne. Men jeg er bekymret for, at de to andre piger bliver inviteret til en fest, hvor min datter ikke kan komme med. Min datter kender ikke deres nye klassekammerater.
Jeg har foreslået de andre mødre, at vi beder pigerne om at være solidariske med hinanden, så de bliver hjemme, hvis ikke alle har en fest at tage til. Men det er den ene mor blevet meget forarget over. Hun synes ikke, at hun kan begrænse sin datter på den måde. Er det mig, der er helt galt på den? Jeg kan ikke overskue en nytårsaften, hvor min datter sidder alene tilbage, mens veninderne tager til fest. Har du et godt råd til, hvordan jeg griber det an? Lige nu har jeg mest lyst til at melde fra vores ellers hyggelige tradition. Hilsen Jyden LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Jeg bekymrer mig om alt og intet

Kære Jyde

Hvis de unge damer bliver inviteret til en fest med middag – kan din datter så ikke selv arrangere en lille fest med sine egne venner? De kan jo spise sammen – for sig selv eller med jer – og så hænge ud eller gå til en større fest senere. Hvis de to andre er inviteret til en ”kom sent-fest”, er det naturligt, at de tager din datter med. Som ung kom man da til masser af fester, hvor man kun kendte et par stykker – det var jo sådan, man lærte verden at kende!
Uanset hvad synes jeg, at du og din familie må tage ansvaret for jeres egen nytårsaften. Hvis ikke konceptet lyder hyggeligt, kan I jo blive hjemme – men er det sjovt for din datter? At sidde sammen med sin far og mor nytårsaften? Eih! Hjælp hende hellere til at være kreativ … ved at integrere sig i voksenfesten, røre sin egen fest sammen, se på stjerner, drømme om fremtiden – det er dejligt at være ukonventionel! Som livskundskab er det langt det bedste, synes jeg: Hvis ikke der er en fest, hvor du er med, så find selv på noget! Mange hilsener og godt nytår! Nikoline LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: "Jeg synes, det vil være hykleri at deltage i julefrokosten"

Skriv til Nikoline Werdelin:

Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også