Nikoline Werdelin
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Min svigerfamilie vil bo hos os i tre måneder

20. april 2020
tekst og
illustration: Nikoline Werdelin
Nu har min mand foreslået, at min iranske svigerfamilie skal komme i tre måneder hen over sommeren. Jeg har selvfølgelig sagt, at det er fint, men jeg er faktisk lidt træt af det, dels fordi det er så længe – tre måneder – og dels fordi det er hele sommeren. Læs ugens brev til Nikoline Werdelin.

Kære Nikoline Werdelin

Jeg er gift på 28. år med min mand, der flyttede til Danmark for 37 år siden. Han var voksen, da han kom til Danmark, og hans forældre blev boende i Iran, hvor han er fra.
Forældrene har kun besøgt os fire gange i løbet af de seneste 28 år af forskellige grunde – både økonomi og helbred. Når de har været her, har det bestemt været hyggeligt, men også lidt anstrengende, da jeg ikke kan sproget, og de ikke kan et ord engelsk og er vant til konstant opvartning med mad og så videre, når de er gæster. De holder af mig og omvendt, og jeg forstår selvfølgelig sagtens, at min mand gerne vil have sine forældre på besøg. Nu har han foreslået, at de skal komme i tre måneder hen over sommeren. Jeg har selvfølgelig sagt, at det er fint, men jeg er faktisk lidt træt af det, dels fordi det er så længe – tre måneder – og dels fordi det er hele sommeren. Tidligere har de været her på andre tidspunkter. De er jo ikke vant til at se på folk i bikinier og bare kroppe, og jeg elsker at nyde sommerens sol og vand i netop bare arme og ben og masser af badning. Men hvis mine svigerforældre er her, så bliver det jo ikke til meget sol, strand og vand i år. Det ville være fint i to-tre uger, men ikke en hel sommer, synes jeg.
Er det mig, der er smålig, når jeg synes, at det ville være bedre, hvis de kom fra august og tre måneder frem? Så er der måske stadig dejligt vejr, men jeg kan få lov til at holde sommerferie og slappe af uden at skulle være vært og tænke over min påklædning hele tiden. Kærlig hilsen Badenymfen LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: "Kan jeg tillade mig at sige, at hendes kæreste ikke er velkommen?"

Kære Badenymfe

Stop! Stands! Hvis du gav mig liggende gæster i tre måneder, ville du kunne indlægge mig bagefter med stress, klaustrofobi, raseri, udmattelse, hysteri og åndenød. Jeg holder mig helt og fuldt til den gamle regel, jeg lærte af min mormor: ”Liggende gæster er som fisk, den første dag er de dejlige, den anden går det også, men den tredje dag begynder de at lugte.” Nu er jeg klar over, at din mands forældre kommer fra en anden kultur, og det lyder til, at du kan klare et par uger. Alene for det synes jeg du skal have en stor og tung medalje. Men mere: Nej! Og SLET ikke, når dine svigerforældre skal opvartes og ikke kan klare sig selv. LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Min veninde har altid sin mand med på slæb Hvis de vil komme i længere tid, må I hjælpe dem med at leje et sommerhus eller en nærliggende lejlighed. De må være indstillede på at gå omkring i samfundet og selv finde ud af, hvad ugerne skal gå med – og så kan I tage på udflugt eller spise sammen en gang imellem. Hyh, tre måneder … det er lige, så jeg ryster. Mange hilsner Nikoline
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også