Handyman
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Min mand flirter med en anden kvinde

27. juni 2018
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
Denne kvinde ved ikke, hvordan hun skal få sin mand til at forstå, at hun bliver ked af det, når han flirter med en fælles bekendt. Manden synes, at hans kone overreagerer – og nu har han tilbudt at hjælpe deres bekendte med reparationer i hendes hjem. Se, hvad Nikoline Werdelin råder konen til at gøre.

Kære Nikoline Werdelin,

Et gammelt tema har udspillet sig på ny mellem min mand og mig. En kendt problemstilling, hvor min ægtefælle spiller på sit køn over for en anden kvinde i mit nærvær – og når jeg konfronterer ham, er vi rygende uenige om, hvad der er sket.

Forleden besøgte min ægtefælle og jeg min søster og hendes mand, hvor min søster havde besøg af sin veninde (enlig kvinde) gennem mange år. Der har altid været en fin kemi mellem veninden, min mand og mig, samtidig med at jeg gennem årene har oplevet, at min mand ved disse møder blev opstemt og lettere flirtende i sin adfærd. Denne gang tilbød han tillige at besøge veninden for at reparere noget i hendes hus.

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Jeg er blevet forelsket i min mands bedste ven

Jeg bliver såret, vred og irriteret over min mands adfærd. Jeg oplever, at han seksualiserer, når han fortæller om forskellige episoder i venindens nærvær – og desuden synes jeg, det er på kanten, at han skal besøge pågældende dame for at udføre reparationer i hendes hus. Han mener, at jeg overreagerer, og han kan slet ikke se sig selv i min fremstilling.

Min grænse er overtrådt igen igen, men min mand forstår intet. Hvad gør jeg?

Bedste hilsner, Den tvivlrådige

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Min mand udspionerer mig

Kære Den tvivlrådige

Jeg tror roligt, du kan holde fast i din egen oplevelse af det, du ser. Men du må nok erkende, at din mand ikke selv kan se det. Der er nogle områder, hvor vi er blinde for os selv.

Det lader til, at din mand synes, denne kvinde er dejlig, og at han ikke kan styre sin begejstring – men det behøver ikke at betyde, at han vil i seng med hende – her i det virkelige liv – og da slet ikke, at han har lyst til at være gift med andre end dig. Prøv at gå helt ind til kernen: Sig til ham, at den slags oplevelser rammer din inderste frygt for at miste ham – spørg ham om hans kærlighed til dig.

Og så må du lade ham vide, at han ikke kan reparere noget i andre kvinders huse, så længe han er gift med dig. Sådan er dét. Du kan ikke ændre på din mands flirten, for i dette spørgsmål er han uden for pædagogisk rækkevidde – men du kan sætte en helt konkret grænse. Den dame, han vil imponere, sidder sikkert også og smiler indvendigt over hans drengede begejstring.

Når han næste gang forløber sig, så tænk på, at der i ethvert parforhold er noget ved partneren, vi finder uspiseligt. Vi må allesammen lære at ryste lidt på hovedet!

Mange hilsener, Nikoline

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Kan jeg forlade min syge mand?

Vil du skrive til Nikoline Werdelin?

Skriv til SØNDAG, Postboks 420,
0900 København C, og mærk kuverten
»Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også