brev til Nikoline Werdelin
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: "Min kæreste har gæld"

28. marts 2018
Illustration og tekst af Nikoline Werdelin
"Efter at have kendt min nye kæreste i et års tid, syntes jeg, det var naturligt, at vi flyttede sammen. Men i den forbindelse viste det sig, at han har en stor gæld med sig fra tidligere. Min problem er ikke gælden, men at han har fortiet det i så lang tid ..." Læs ugens brev til Nikoline Werdelin her

Kære Nikoline Werdelin

For et par år siden mødte jeg en ny mand efter flere år alene. Vores tilsammen tre børn var flyttet hjemmefra, og vi var begge klar til nye eventyr. Vi har det skønt sammen og deler mange interesser. Da vi havde kendt hinanden i et års tid, syntes jeg, det var naturligt, at vi flyttede sammen. Det ville jeg have forsvoret, før jeg mødte ham, men jeg følte mig parat til at dele min hverdag med ham – og det er jo også mere praktisk og økonomisk.
Første gang, jeg bragte det på bane, mente han, at det var for tidligt. Jeg blev lidt såret, men omvendt var det jo hans gode ret at skulle have sjælen med. Jeg nævnte det igen et par gange og begyndte at undre mig over hans modvilje. Det viser sig nu, at han har en stor gæld med sig fra tidligere. Den skyldes dels hans skilsmisse og et nødvendigt hussalg, dels nogle uheldige dispositioner. Det er egentlig ikke kun gælden, der bekymrer mig, for vi kan alle møde modgang, men mere, at han har fortiet det. Jeg forstår ikke, at han ikke var ærlig fra begyndelsen, og jeg må indrømme, at det har ændret mit billede af ham en smule. Er det mig, der er for nærtagende og mistænksom? Og skal jeg nu droppe alle planer om at bo sammen? Bedste hilsner ”Den mistroiske” LÆS OGSÅ: "Jeg vil nødig sige nej til kærligheden, men ..."

Kære ”Den mistroiske”

Hvad med at lade tiden gå? Jeg kan godt forstå, at du synes, din kæreste skulle have fortalt om gælden noget før – det gode ved at melde hurtigt ud, når man får en ny kæreste, er jo, at man hurtigt får en idé om, hvorvidt den udkårne kan rumme og acceptere de besværligheder, man nu har med sig. På den anden side skal vores billede af en ny kæreste justeres mange gange, før vi virkelig ved, hvem det er. Din kæreste har nok været skamfuld over sine pengeproblemer og har ikke vidst, om det ville få dig til at trække dig. Og han sagde det, da det blev nødvendigt. Rigtige løgnere bevarer hemmeligheder, til de eksploderer i ansigtet på dem.
Jeg synes, du skal fortsætte forholdet og dele alt det dejlige, I har. Sørg for, at der er en åben snak om jeres separate økonomiske forhold. Så kan I med tiden se, hvordan jeres forhold til økonomi passer sammen – og du kan se, hvordan din kæreste håndterer sine afdragsordninger og så videre. Når du lærer ham bedre at kende, vil du vide, om han er den rigtige at blive gammel med. Det kan være mentalt og praktisk besværligt at bo hver for sig, og de fleste nyere kærestepar har en drift mod mere sammensmeltning. Men jeg tror, det er sundt at øve sig rigtig længe i at være to, når man er kommet lidt op i årene. Mange hilsner Nikoline LÆS OGSÅ: "Jeg vil ikke bo hos ham" Skriv til Nikoline Werdelin Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også