Brev til Nikoline Werdelin
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Lejligheden stinker af naboens røg

15. april 2020
tekst og
illustration: Nikoline Werdelin
Vi er ret generede af vores nabos røglugt i vores egen lejlighed, og når vi får vores børnebørn på besøg, vil de ikke sove i gæsteværelset, hvor det lugter særligt slemt. Kan vi bede ham om at ryge udenfor – måske bare i aftentimerne? Læs ugens brev til Nikoline Werdelin.

Kære Nikoline

Vi er et ægtepar sidst i 60’erne, som for nogle år siden flyttede fra vores hus og i en nybygget lejlighed. Dejligt sted, som vi er kommet til at holde meget af – blandt andet på grund af naboskabet – vi er i alt kun seks lejligheder.

Desværre har der vist sig at være en fejl i konstruktionen af huset, som gør, at ventilationen ikke virker optimalt – og indimellem slet ikke. Det betyder, at en del af vores lejlighed konstant lugter af røg fra vores underbo, som er storryger. Han er flink og rar, men har også sit at slås med, for eksempel har hans kone lige forladt ham, og han kigger nok lidt dybt i flasken i ny og næ. Vi er ret generede af røglugten i vores lejlighed, og når vi får vores børnebørn på besøg, vil de ikke sove i gæsteværelset, hvor det lugter særligt slemt.

Kan vi bede ham om at ryge udenfor – måske bare i aftentimerne? Han går sent i seng, så der kan være røglugt til langt ud på natten.

Hilsen de følsomme naboer

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Min veninde gentager sine fejl med mænd

Kære følsomme naboer

Hvis jeg var jer, ville jeg bringe det op, både i det små på en meget venlig måde over for jeres nabo – og i ejerforeningen. Og der ville jeg sætte alt ind på at få fat i arkitekter og ingeniører og eksperter og dem, der byggede husene oprindeligt … det er helt uholdbart, at lugten fra den ene lejlighed siver ind i den anden.

Jeg har også røget, men i dag, hvor jeg ikke ryger, og der er så få andre, der ryger, lægger jeg virkelig mærke til lugten. Det sidder i tøjet hos en ryger, jeg kan lugte det på ånden … og føler mig helt blæst bagover, hvis jeg får røg i ansigtet.

Selv om det kun er 15 år siden, jeg frejdigt viftede med min egen Prince Light, får jeg faktisk kvalme. Tanken om at få røg ind i hjemmet … det er ikke så rart. Jeg synes, du skal tage kampen op. Når man kan flyve til Månen og tilbage, må man også kunne løse dette.

Mange hilsner Nikoline

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også