Nikoline Werdelin brevkasse
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: "Jeg frygter ferien med svigerfamilien"

15. januar 2019
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
"Julegaven fra mine svigerforældre til min familie, var en skiferie med alt betalt. Problemet er bare, at jeg ikke kan overskue at være sammen med min svigerfamilie i en hel uge." Læs ugens brev til Nikoline Werdelin her.

Kære Nikoline Werdelin

Kan man tillade sig at sige nej tak til en gave? Sagen er den, at julegaven fra mine svigerforældre til min familie, der består af min mand, mig og vores tre børn, var en skiferie med alt betalt. Det er generøst af dem, og da vi alligevel tager på skiferie hvert år, og de også er habile skiløbere, ligger det ligefor. Min mands søster og hendes familie er også inviteret med.
Problemet er, at jeg ikke kan overskue at være sammen med min svigerfamilie i en hel uge. Især min svigermor og min svigerinde er meget dominerende og blander sig i alt. Min mand mener, at det er pænt af hans forældre, og at jeg må holde ud. Jeg har ham mistænkt for også at glæde sig over at spare penge, fordi vi så ikke selv skal på skiferie. Vores børn er ellevilde ved tanken om at være sammen med deres fætre. Skal jeg bide tænderne sammen for familiefredens skyld? Eller skal jeg lytte til min intuition? Med venlig hilsen Babette LÆS OGSÅ: Min svigerinde brokker sig konstant – kan jeg sige, at jeg ikke vil rejse med hende?

Kære Babette

Lyt endelig til din intuition! Bliv hjemme og lad din mand tage af sted med ungerne. Der sker som regel noget fint i en flok, når en af de vante aktører træder ud – nogle andre tager ansvar, nogle lærer hinanden bedre at kende, familiemedlemmer opfinder nye veje og får andre roller – du skal se, det vil vise sig at være en gave. I mellemtiden kan du blive hjemme og få ryddet op i skabene, se dine veninder, læse Anna Karenina, gå i saunagus, se film i biografen, lære at spille ukulele, arrangere en klimamarch… eller stå på ski et andet sted for dig selv! Kommer du til at undvære en skiferie i år, er værre tragedier jo overgået mennesket. Hvad du vil sige til svigerfamilien, er op til dig – men du kan sige, at du er overfyldt og trænger til lidt alenetid (hvem gør ikke det?), at du er blevet højdeskræk, eller at du er midtvejs i livet og trænger til en hovedrengøring på øverste etage (altså i hovedet). Det skulle nok kunne inspirere både din svigerinde og din svigermor! Mange hilsner Nikoline

Skriv til Nikoline Werdelin

Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar. LÆS OGSÅ: Jeg fortryder ferieplanerne
https://dk-femina-backend.imgix.net/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også