brev til Nikoline Werdelin
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: "Jeg føler mig fanget"

7. marts 2019
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
"For to år siden flyttede jeg fra Købenahvn til en mindre dansk ø. Men jeg må erkende, at jeg savner min familie og mine gamle venner. Jeg ved ikke, om jeg skal give op og forsøge at sælge min lille idyl?" Læs ugens brev til Nikoline Werdelin her.
Kære Nikoline Werdelin For snart to år siden tog jeg en stor beslutning, solgte min lejlighed i København og flyttede til en mindre dansk ø. Det var dels en gammel drøm om livet på landet, dels en økonomisk nødvendighed, da jeg vidste, at jeg ikke ville have råd til at bo i lejligheden, når jeg når pensionsalderen om nogle år. Jeg blev uventet enke for fem år siden.
Jeg arbejder hjemmefra, så det er ikke noget problem. Jeg nyder naturen og synes egentlig, at jeg har fået et godt forhold til de andre øboere, som jeg har daglig kontakt med, så jeg føler mig ikke ensom. Men jeg må også erkende, at jeg savner min familie og mine gamle venner i København. Selv om min ø er brofast, er de svære at lokke herover – ikke mindst om vinteren. Denne vinter har føltes ulideligt lang og mørk, og jeg har lært, at selv om man kan knytte nye venskaber, kan de ikke overgå de gamle, hvor man har mange års fælles minder. Jeg ved ikke, om jeg skal give op og forsøge at sælge min lille idyl eller give mig selv lidt længere tid til at falde til. Hvis jeg flytter igen, vil jeg også få svært ved at finde et sted, jeg har råd til. Har du et godt råd? Med venlig hilsen Jette LÆS OGSÅ: Er jeg for gammel til at flytte igen? Kære Jette Jeg tænker på, hvordan du kan undersøge, om du er færdig med livet som øboer. Savner du andet ved København end dine gamle venner? Er det også byens puls og kulturtilbud, du længes efter? Måske du kan planlægge nogle flere punktnedslag i København... erkende, at om vinteren må du selv drage af gårde og besøge vennerne og byen, og se, hvad der sker, hvis din glæde ved gamle venner, foredrag/teater/film og udstillinger bliver mættet.
Sørg også for at have noget, hvor du tjekker ind med de andre øboere tre til fire gange om ugen… en sport, fritidsinteresser, foreninger… det varmer utroligt at være en del af noget hverdagsagtigt, og det behøver ikke være med nære mennesker, bare tobenede pattedyr. Naturen kan man kun bo i og ikke så godt hente ”nok af”. Byens tilbud kan man bedre tage med hjem. Hvis det er hele byens summende energi, du savner, er det nok bedst at flytte tilbage, inden du bliver alt for gammel. Og ja, så er der det økonomiske aspekt – du kommer formentlig ikke til at bo midt i orkanens øje. Du må se for dig, om en lejlighed i en ikke for dyr forstad til København vil give dig det, du savner. Mange hilsner Nikoline LÆS OGSÅ: Jeg føler mig fanget Skriv til Nikoline Werdelin Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også