Brev til Nikoline Werdelin - jeg er ked af, at jeg er ved at blive gråhåret
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Jeg er ked af, at jeg er ved at blive gråhåret

12. juni 2018
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
Denne læser er meget ked af, at hun er blevet gråhåret allerede i slutningen af 30'rne. Nu spørger hun Nikoline Werdelin til råds om, hvordan hun tackler de grå hår.

Kære Nikoline Werdelin

Mit problem vælter måske ikke verden, men for mig fylder det meget. Jeg begyndte at blive gråhåret, allerede da jeg var først i 30’erne. I begyndelsen farvede jeg mit hår, men efterhånden skal jeg farves en gang om måneden, hvis jeg skal holde de grå hår væk, og jeg overvejer at lade dem gro ud. Jeg er nu 38.

Jeg synes dog, at det er alt for tidligt, og at de grå hår får mig til at se gammel og konet ud. Jeg er led og ked af mit udseende, og det hæmmer mig meget, ikke mindst efter at jeg igen blev single for et halvt år siden. Skal jeg kapitulere og blive gråhåret? Og har du et godt råd til mig, så jeg får mere selvtillid?

Bedste hilsner, Den grå mus

LÆS OGSÅ: Gråt hår? Få frisørens råd til, hvordan du holder det smukt

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Jeg frygter overgangsalderen

Kære Grå mus

Først: Skynd dig at flytte selvtilliden. Uanset hvilken farve du har på hovedet, skal din selvtillid ikke ligge dér. Og prøv så at google ”grey hair women”. Der kan du se de smukkeste gråhårede kvinder i alle aldre. Der er også sites med ”How to get Granny grey hair” og ”20 Reasons why grey hair is hot”.

Lad en dygtig frisør føre dig igennem den lange, lidt bøvlede overgang. Jeg taler af erfaring, for jeg er selv midt i transformationen fra brunette til gråhjelm og har, takket være min fantastiske frisør Nadja, undgået på noget tidspunkt at ligne et stinkdyr.

Og når du begynder at blive grå, kan du gå ind i et stormagasin, opsøge en dygtig makeupartist og få råd om en ny makeup. Den grå hårfarve er koldere end alle andre hårfarver – og kræver andre farver i ansigtet. Nogle toner ned – andre giver den gas med læbestift og markante briller. Ønsk dig eventuelt også en time med en stylist til din næste fødselsdag – så du også får nye tip til garderoben.

I sandhedens navn skal det også siges, at jeg som 57-årig med det grånende hår og uden makeup har prøvet at være usynlig. Jeg kan gå gennem byen... Folk, jeg kender, hilser ikke, og jeg er af og til ved at blive kørt over! Men så trøster jeg mig med, at jeg nu har fået mulighed for at prøve det, der svarer til Harry Potters usynlighedskappe.

Mange hilsner, Nikoline

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Min omgangskreds respekterer ikke, at jeg lider af fibromyalgi

Vil du skrive til Nikoline Werdelin?

Skriv til SØNDAG, Postboks 420,
0900 København C, og mærk kuverten
»Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også