Brev til Nikoline Werdelin: Chefen gør forskel på os medarbejdere
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Chefen gør forskel på os medarbejdere

31. januar 2020
tekst og
illustration: Nikoline Werdelin
"Vi er tre kolleger, der gang på gang føler os overset af vores chef, som i stedet favoriserer en anden gruppe. Vi har lidt forskellige arbejdsfunktioner, og der er ingen tvivl om, at de andres opgaver interesserer ham mere." Læs ugens brev til Nikoline Werdelin.

Hej Nikoline

Jeg håber, du har et godt råd til mig. Vi er tre kolleger, der gang på gang føler os overset af vores chef, som i stedet favoriserer en anden gruppe. Vi har lidt forskellige arbejdsfunktioner, og der er ingen tvivl om, at de andres opgaver interesserer ham mere. Vi tre har mest rutineopgaver, og eftersom vi har stor erfaring, kan man selvfølgelig vælge at sige, at det er et udtryk for tillid, at han aldrig spørger til os.  
  Den holdning har en af mine kolleger. Men den anden gruppe har også langt flere privilegier, og det irriterer især mig. De kan komme og gå, som det passer dem, får det nyeste it-udstyr, og de får ofte anerkendelse.   Jeg har forsøgt at nævne det for chefen, men han er helt uforstående. Er det mig, der er nærtagende?   Med venlig hilsen Tine    LÆS OGSÅ: Nikoline Werdelins brevkasse: Ubehageligt opkald fra chefen  

Kære Tine

Det kan jeg af gode grunde slet ikke bedømme – men det lyder da, som om din chef har en favoritgruppe – og det kan jeg godt forstå ærgrer dig i hverdagen. Er der virkelig forskel på, hvornår I må komme og gå – og hvilket udstyr I får? Det lyder som en forskelsbehandling, man ret nemt kan illustrere.  
  Men … hvad hvis du lod temaet om den anden gruppe ligge og til din næste MUS-samtale koncentrerede dig om dit eget behov for anerkendelse? For privilegier, udfordringer eller godt udstyr … måske du bedre kommer igennem, hvis du ikke bebrejder chefen noget, men bare udtrykker, hvad du selv savner.   Når man står på den anden side af stakittet og har mere øje for nogle end andre, det kan være et barn i en flok eller en person til et selskab, kan det være helt ubevidst. Mens det gør forfærdende ondt at være den oversete. Husk at tanke op med bekræftelse og anerkendelse andre steder, så du ikke bliver ramt i kernen.   Mange hilsner Nikoline   LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Jeg bekymrer mig om alt og intet   Skriv til Nikoline Werdelin Skriv til SØNDAG, Postboks 420,  0900 København C, og mærk kuverten  »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk  Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.