Nikoline Werdelin brevkasse
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: "Jeg fik et ubehageligt opkald fra min chef"

11. februar 2019
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
"Min nye chef virkede flink i begyndelsen, men jeg føler, at hun kontrollerer mig. Det er, som om hun holder øje med min gøren og laden..." Læs ugens brev til Nikoline Werdelin her.

Kære Nikoline Werdelin

Jeg vil gerne høre din mening om en lille tvivl, jeg har angående min nye chef. Jeg er sygeplejerske og har været på arbejdsmarkedet i over 20 år. For tre måneder siden begyndte jeg i det, jeg troede var mit drømmejob, og jeg er glad for de faglige udfordringer og synes godt om kollegerne. Min nye chef virkede flink i begyndelsen, men jeg føler, at hun kontrollerer mig. Det er, som om hun holder øje med min gøren og laden.
For en måneds tid siden blev jeg syg, og da jeg havde været hjemme i fire dage, ringede hun og spurgte, om jeg vidste, hvornår jeg kom tilbage. Hun var venlig og begrundede det med hensynet til vagtplanen, men det var alligevel ubehageligt. Jeg har ikke tidligere oplevet, at chefen ringede til mig under en sygemelding. Er jeg for nærtagende, eller skal jeg tale med hende om det? Med venlig hilsen Beate LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Jeg bekymrer mig om alt og intet

Kære Beate

Tak for dit gode spørgsmål. Det er svært for mig at vide, og jeg kan ikke svare dig særlig kvalificeret. Jeg er meget optaget af interpersonelle relationer, men har ikke erfaring med faste arbejdspladser – selv har jeg altid været løsarbejder eller arbejdet fra et kontorfællesskab. Jeg ved ikke, om det er grænseoverskridende at ringe hjem til en syg medarbejder – jeg kan jo ikke selv melde mig syg nogen steder. Og arbejder man på et teater for eksempel, skal man være næsten død for at blive væk – og der ringer man selv ind hver dag og siger, hvor tæt man er på at rejse sig.
Med hensyn til en forløsende snak: Jeg ved ikke, hvilke typer chefer man har lyst til at indvi i sine personlige overvejelser. Det er nok forskelligt, og jeg kan heller ikke bedømme, om din chef vil begynde at fokusere endnu mere på dig – eller om I kunne få mere tillid til hinanden og slappe af. Jeg tror, jeg ville prøve at tale med en fortrolig på arbejdspladsen, én, der både kender stedet og chefen. Hvis der ikke er nogen, du har tillid nok til, synes jeg, du skal bestille en time hos en coach, som ved, hvilke dansetrin og kvadriller man udfører på en arbejdsplads. Mange hilsner Nikoline LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: "Min omgangskreds respekterer ikke, at jeg lider af fibromyalgi" Skriv til Nikoline Werdelin Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også