Anna Mejlhede
Annas brevkasse

Brev til Anna Mejlhede: Nu vil min eksmand have mig tilbage

5. april 2022
af Anna Mejlhede
Foto: Betina Fleron
"Samtidig ved jeg ikke, om jeg tør gå tilbage min eksmand, tør jeg stole på ham igen?" Læs denne uges brev til Anna.

Kære Anna

Jeg er blevet skilt for to år siden. Vi har været sammen i 15 år, og det var mest ham, der gerne ville skilles. Jeg synes derimod, at vi skulle kæmpe for forholdet.

Jeg har svært ved at se, hvad problemet egentlig var imellem os, men måske var vi blevet lidt for meget søskende/venner og lidt for lidt kærester.

Vi var heller ikke så gode til at tale sammen om vores følelser. Bruddet gjorde ondt.

Nu har jeg så fundet en anden, som jeg glad for, og jeg gik faktisk og overvejede at flytte sammen med ham, lige indtil min mand meldte sig på banen igen.

Da min mand hørte, at jeg havde fundet en ny, blev han nemlig klar over, at han stadigvæk havde følelser for mig, og nu vil min mand gerne have mig tilbage.

Jeg tror, at jeg elsker min nye kæreste, men jeg føler stadigvæk kærlighed til min eksmand.

Og jeg bliver også i tvivl om, hvorvidt jeg virkelig elsker min nye kæreste, eller er det bare ideen om at komme videre. Han er i hvert fald helt vild med mig.

Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal gøre. Det spiller selvfølgelig også ind, at jeg har børn med min eksmand, og den dybe kærlighed til vores børn finder jeg ikke lige med den nye mand.

Samtidig ved jeg ikke, om jeg tør gå tilbage min eksmand, tør jeg stole på ham igen? Han har mange gode sider, men han er også en vægelsindet, rastløs type, og det har altid været svært at komme helt tæt på ham.

Min nye kæreste er anderledes åben om sit følelsesliv, og det kan jeg godt lide.

Jeg har tænkt og tænkt, og jeg ved godt, at det på en måde er en privilegeret situation jeg er i, at der er flere, der godt kan lide mig, men jeg ved simpelthen ikke, hvem jeg skal vælge.

Jeg har også tænkt på, om jeg skulle være single et stykke tid for bedre at kunne mærke efter.

På forhånd tak

fra en kvinde i tvivl

Kære kvinde i tvivl

Nogle mennesker siger, at hvis man er i tvivl, ja så er man ikke længere i tvivl – underforstået, at dét man tvivler på, kan man lige så godt sige nej til.

Så kategorisk tror jeg bare ikke, man kan stille det op. For tvivlen afgør ingenting. Den afprøver kun. Med den i sind og hjerte stiller du nemlig nogle vigtige spørgsmål.

Udfordringen er, at det også kun er dig selv, som kan besvare dem. Både hvad angår din eksmand, men også hvad angår dit forhold til din nye kæreste.

Jeg kan godt forstå, at din eksmands genoplivede følelser for dig, gør dig rundforvirret. Men tror du, at tvivlen i dig havde været lige så stærk, hvis du og din eksmand ikke havde børn sammen?

Jeg har set det ske mange gange før, at en pludselig “adskillelsespanik” griber den part (mand eller kvinde), som har taget beslutningen om at gå i sin tid.

Ofte stikker den netop ansigtet frem, når den, man valgte at forlade, pludselig elskes af – og elsker – en anden. Men tror du, sådan helt ind i dit hjerte, at din eksmand grundlæggende har forandret sit syn på jer to?

Kan du trygt læne dig ind i tilliden til, at han ikke lige smutter igen, så snart han har dig tilbage i “garnet”, og hverdagen finder sin, også rutineprægede, rytme?

Hvis nu jeg skal være lidt krads, kan det så tænkes, at din eksmands genvakte interesse i dig er endnu et udslag af hans vægelsind og rastløshed?

Jeg synes i hvert fald, at du nøje skal overveje, om du kan holde til, at han eventuelt forlader dig igen.

Det kan virke utroligt smigrende, når et menneske, der vragede os, pludselig gengælder vores følelser igen – og tilmed for fuld udblæsning.

Men denne gang er valget ikke din eksmands, men dit. Så mærk godt efter, hvad du har mest mod på.

Kærlig hilsen

Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Læs også