Anna_Mejlhede_brevkasse
Annas brevkasse

Brev til Anna Mejlhede: Naboen tisser i haven

10. maj 2023
Af Anna Mejlhede
Foto: Betina Fleron
"Problemet er, at han tisser ude i haven og oftest er det i hækken, der skiller vores to grunde ad." Læs denne uges brev til Anna Mejlhede.

Kære Anna

Min mand og jeg er lige flyttet i vores drømmehus og vi elsker det. Det hele er perfekt.

Vi har dog et lille problem: En af vores naboer er en pensioneret mand, der opholder sig ude i sin have det meste af dagen. Det i sig selv er ikke et problem.

Problemet er, at han tisser ude i haven og oftest er det i hækken, der skiller vores to grunde ad.

Han gør det ikke, når vi er ude i haven dog, og vi kan som sådan heller ikke se ham inde fra huset, men jeg synes nu alligevel, at det er ret pinligt og lidt ulækkert.

Det er som om, der altid står en lidt ram urinlugt op fra det sted. Ville det være okay for mig at sende min mand ind og tale med naboen om det, eller er jeg for sippet og må bare forsøge at ignorere det?

Kh

Den forlegne tilflytter

Kære den forlegne

Drømmen om ”det perfekte hus” kan af og til klemmes lidt op i et hjørne af dagligdagens trivialiteter. For eksempel i form af knapt så perfekte naboer.

Jeg tror, at du nøje skal overveje, om problemet er så omfattende, at du vil risikere et godt naboskab for det.

I øvrigt hjælper det ofte på mange skærmydsler, at vi lærer hinanden lidt bedre at kende. Men vil du stadig gerne bede naboen om at ændre vandladningsadfærd, så grib det klogt og humoristisk an.

De færreste mennesker reagerer positivt på at blive skældt ud. Især ikke, når det handler om noget, der får dem til at fremstå som lidt af en grisebasse...

Hvorvidt der reelt lugter af tis på jeres side af hækken, kan jeg selvfølgelig ikke bedømme. Men måske sidder fornemmelsen mest af alt i din egen bevidsthed?

At sende din mand afsted i dit eget ærinde, kan jeg imidlertid ikke se rimeligheden i.

Jeg har en ven, som hver eneste aften kører sit eget lille aftenritual af i forhaven. Ja, gæt hvilket. ”Er der virkelig så optaget på toilettet?”, spurgte jeg på et tidspunkt, hvortil han blot svarede: ”Lidt dyr er man vel, og det her er mit territorie”.

Mænd er fra Mars og kvinder fra Venus, siger nogle. Alligevel bebor vi alle den samme planet.

Måske kan vi finde en måde at sameksistere på, der giver plads til så relativt uskyldig en ting som at tisse i sin egen have?

Kærlig hilsen

Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Læs også