Annas brevkasse

Brev til Anna Mejlhede: Mine døtre vil sende mig psykiater

af Anna Mejlhede 27. august 2020
Foto: Betina Fleron
"Jeg føler, de vil give mig skylden for det med min svigersøn, men hans opførsel, hvor han råbte ad mig og min datter, kan ikke være min skyld." Læs ugens brev til Anna.

Kære Anna

Jeg er mor til fire voksne børn, to døtre og en søn fra mit ægteskab og en søn, jeg fik senere med en anden mand. Det er vigtigt for mig at være en god mor for mine børn, og vi har også altid haft det godt sammen.

For cirka et halvt år siden skete der noget, der gjorde mig utryg ved min ældste datters kæreste. Det stod på i længere tid. Til sidst måtte jeg sige til min datter, at hun og mit lille barnebarn kan besøge mig i mit hjem, da jeg ikke længere kan besøge dem i deres hjem på grund af svigersønnens opførsel.

Det betød desværre, at både min ældste datter og min anden datter ikke ville have kontakt til mig. Det er jeg rigtig ked af. Heldigvis vil mine sønner gerne se mig, og dem har jeg en god kontakt til.

Nu har mine døtre så fundet på, at de kræver, jeg skal tale med en psykiater, ellers vil de ikke have kontakt til mig. Da jeg gik til min læge og sagde dette, vurderede lægen, at jeg er rask. Det skrev jeg til mine døtre, men de vil stadig ikke se mig. Til sidst måtte jeg forklare min situation igen til lægen, og nu kan jeg komme til at tale med en psykiater, men jeg forventer, at psykiateren siger, jeg er rask. Det håber jeg så, mine døtre forstår.

Jeg føler, de vil give mig skylden for det med min svigersøn, men hans opførsel, hvor han råbte ad mig og min datter, kan ikke være min skyld.

Har du et råd til, hvordan jeg kan blive gode venner med begge mine døtre igen? Jeg har som sagt kun haft mulighed for at skrive en mail til dem, da de ikke besvarer telefonopkald.

Med venlig hilsen, 

Moren, der håber det bedste

Kære mor, der håber det bedste

Det lyder unægtelig noget speget, det, du her fortæller, og jeg har svært ved at gennemskue, hvad det egentlig er, der foregår. Hvorfor råbte din svigersøn af dig og din datter, og hvorfor er det pludselig BEGGE døtre, som ikke vil tale med dig? Enten er der en uddybende baggrundsfortælling, du ikke har med i dit brev – eller også er det dine døtre, som trænger til at tale med nogen …

LÆS OGSÅ: Brev til Anna Mejlhede: Mit bæger er fulgt

Nuvel. Jeg beundrer dit mod og din vedholdenhed i forhold til at få en god relation til dine døtre igen. Det er virkelig stærkt af dig! For relationen til dine børn – og dit barnebarn – er så vigtig, at jeg til fulde kan følge dig i, at du må gøre, hvad der skal til lige nu – også selv om det indebærer en tur til psykiateren.

At få et fagligt og sagligt blik på en selv kan næppe skade, og måske bliver det godt at få vendt hele situationen med et kyndigt og erfarent menneske. Ofte har vi svært ved at se, hvad det er ved os selv og det, vi gør eller siger, der sårer og støder vores nærmeste væk.

LÆS OGSÅ: Brev til Anna Mejlhede: Min ven irriterer mig med smalltalk

Jeg tror, at du gennem den vilje og kærlighed, du hermed viser dine døtre, er på vejen til at genetablere relationen til dem. Det håber jeg for dig.

Kærlig hilsen,

Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede. Mailen er den samme som hidtil: [email protected].

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.