https://imgix.femina.dk/media/article/anna_mejlhede_4_2.png
Annas brevkasse

Brev til Anna Mejlhede: Min nabo vil ikke vande mine blomster

29. juli 2020
af Anna Mejlhede
Foto: Betina Fleron
"Jeg synes, det er lidt langt ude og rent ud sagt møgirriterende, når jeg nu har hjulpet hende så mange gange." Læs ugens brev til Anna her.

Kære Anna

Blot en lille ting, som nager mig. Jeg bor i samme ejendom som en venlig dame på min egen alder, og jeg har i mange år fodret hendes kat, når hun skulle på weekend eller på ferie.

Nu har hun været nede med stress og er begyndt at ”arbejde med sig selv”. Så da jeg for noget tid siden spurgte, om hun ville vande mine planter, mens jeg skal til Jylland og besøge familien i en uges tid, sagde hun ”Nej, det har jeg ikke overskud til”. Jeg sagde ”Nå”, men tænkte mit.

Et par uger senere mødte jeg hende på gaden, og hun fortalte, at hun er ved at lære at sætte grænser og passe på sig selv. Jeg synes, det er lidt langt ude og rent ud sagt møgirriterende, når jeg nu har hjulpet hende så mange gange.

Venlig hilsen, TS

Kære TS

Åh ja, det kan være noget af en mission at ”arbejde med sig selv” og en byrde for dem, som bliver tilskuere til processen. Mennesker, som virkelig giver den gas på den front, kan godt virke både navlebeskuende og pænt irriterende ...

Selvfølgelig er det vigtigt at sætte grænser – og især at gøre det i tide. Det handler ret meget i vores liv om. Og din nabo har været syg med stress, så der er en årsag til hendes nye tilgang til livet.

LÆS OGSÅ: Brev til Anna Mejlhede: Jeg er kørt surt i de huslige pligter.

Jeg må dog indrømme, at jeg har svært ved at se, at plantevanding et par gange på en uge i samme ejendom, hvor man selv bor, vælter læsset. Men nuvel ...

Ofte regner vi med, at når vi selv hjælper, vil andre besvare vores hjælpsomhed med deres. Men sådan fungerer det ikke altid, og jeg kan udmærket forstå din irritation, når nu du har været så venlig at fodre hendes kat under hendes ferier gennem mange år.'

LÆS OGSÅ: Brev til Anna Mejlhede: Hans gnasken tager min koncentration.

Jeg kan ikke se, at der er andet at gøre her end at acceptere din nabos nye tilgang til sit liv. MEN hvis hun spørger dig en anden gang, om du vil passe hendes kat, kan du jo svare, at du har arbejdet med dig selv – og lært at sætte grænser ...

Kærlig hilsen, Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede. Mailen er den samme som hidtil: nikoline@soendag.dk.

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også