https://imgix.femina.dk/2021-08-09/anna_mejlhede_2.png
Annas brevkasse

Brev til Anna Mejlhede: Jeg har mødt en charmerende mand, men …

2. august 2021
af Anna Mejlhede
Foto: Betina Fleron
"Han er ligeledes gift og har mindre børn. Forleden mødte jeg ham så igen til en fest hos fælles venner, og vi havde atter den gode kemi og snakkede, grinede." Læs denne uges brev til Anna.

Kære Anna

Jeg er havnet i en dum situation og kunne godt bruge et godt råd fra dig.

Jeg er gift gennem 20 år, vi har voksne fraflyttede børn. Jeg elsker min mand og ved, han elsker mig højt.

Vi har dog også haft mange skænderier gennem årene og har gået hos en parterapeut. Vi er dog et godt sted sammen nu.

Han har altid sagt – og på alle måder vist – at jeg er den eneste kvinde i hans liv, og det er jeg ikke i tvivl om, at han mener.

Jeg derimod har haft en affære for nogle år siden, den er helt slut nu, og min mand kender ikke til den. Jeg troede, jeg havde lagt utroskaben fra mig, men nu er der sket noget, som har givet mig lidt uro.

For en måneds tid siden mødte jeg en mand hos nogle fælles venner. Han er ikke en mand, man vil sige ser godt ud, men han er charmerende, begavet og imødekommende.

Vi havde en sjov aften med grin, vin og god snak. Han er en meget vidende mand, arbejder inden for det videnskabelige felt, har sejlet verden rundt, dykker, maler – har i det hele taget mange talenter uden på nogen måde at være bedrevidende eller arrogant.

Så hvad han mangler i ”good looks”, bliver til fulde opvejet af hans viden og samtidig utroligt søde væsen, og han var også meget interesseret i mig.

Han er ligeledes gift og har mindre børn.

Forleden mødte jeg ham så igen til en fest hos fælles venner, og vi havde atter den gode kemi og snakkede, grinede osv.

Noget af tiden var vi også sammen med en anden kvinde i selskabet, der ligeledes kommenterede hans charmerende, søde væsen.

Min mand var også med til festen og syntes også, han virkede som en interessant mand.

Nu har han så fundet mig på Facebook. Og vi har skrevet sammen – bare en sød, hyggelig pingpong, ingen flirt som sådan – og dog.

For nu har han skrevet, at jeg skal skynde mig at komme ned og besøge ham på hans båd, der ligger ikke særligt langt fra, hvor jeg bor.

Og jeg er gået med på ”legen” og har skrevet, at det da lød hyggeligt … Men jeg har også fået totalt kolde fødder, for det er jo at gå over stregen.

Jeg har heller ikke fortalt min mand, at vi har skrevet sammen. Jeg er ikke fysisk tiltrukket af denne mand, men er ret sikker på, at han er det af mig.

Alligevel kan jeg ikke slå ud af hovedet, at han er en virkelig skøn person, som det kunne være spændende at lære bedre at kende – måske bare som venner.

Men er det naivt?

Han har netop skrevet til mig igen – hvad søren gør jeg?

Den forvirrede kvinde

Kære forvirrede kvinde

Med fare for at lyde som dydens blankpolerede vogter vil jeg råde dig til at lade være med at besøge din bekendte på hans båd.

Det er ikke, fordi jeg ikke forstår din længsel. Også jeg er blot et menneske.

Derfor ved jeg også, hvor slemt vi kan kuldsejle, når vi lader vinden stryge af sted med os uden at kaste blikket på søkortet og holde en hånd på roret.

Sammen med din mand har du arbejdet dig frem til at være et godt sted i jeres fælles liv.

Jeg er bange for, at det vil ødelægge den samhørighed, I har opbygget, hvis du indleder et forhold til en anden mand.

Til gengæld ser jeg ingen grund til, at du graver gamle affærer frem og i den dårlige samvittigheds tjeneste hænger dem til udluftning.

Ikke medmindre din mand slider med en mistanke, eller hele jeres omgangskreds kender til affæren, blot ikke ham.

Den belgiske parterapeut og forfatter Esther Perel har skrevet om og arbejdet med, hvad det egentlig er, der er på spil, når vi er utro.

Jeg kan varmt anbefale dig at læse hendes kloge bog: ”Hvad utroskab kan lære os om kærlighed.”

Du kan også lytte til hendes Ted Talk om emnet og podcastserien ”Where should we begin.” Hendes erfaringer og tanker omkring utroskab er virkelig interessante.

I hendes optik er affærer nærmere et forsøg på at udforske nye sider af en selv, mere end de er affødt af utilfredshed med ens partner.

”En affære er et møde med et nyt jeg”, siger hun og tilføjer, at utroskab sjældent bunder i ønsket om at møde et nyt menneske, men at forlade det menneske, man selv er blevet.

Måske kan hendes tanker være dig en god sparringspartner, så du stiller skarpt på, hvorfor du har lyst til at være utro?

Du elsker din mand, og han viser dig åbenlyst sin kærlighed.

Hvorfor ikke arbejde på at blive i den ramme og granske i, hvad det er ved dig selv, du trænger til at se på med nye øjne? Jeg synes absolut, det er forsøget værd.

Kærlig hilsen

Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede. anna@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Læs også