Anna Mejlhede
Annas brevkasse

Brev til Anna Mejlhede: Hvordan får jeg plads til mig selv?

17. januar 2022
af Anna Mejlhede
Foto: Betina Fleron
"Men jeg er ikke rigtigt vant til det liv, hvor man hele tiden er sammen, og jeg føler nogle gange, at jeg ved at blive ædt op." Læs denne uges brev til Anna.

Hej Anna

Vi får alle tildelt nogle kort her i livet, og mine kort skulle vise sig at være gode karrieremæssigt. Jeg har også en nu voksen søn og en fin økonomi.

Mit kort i forhold til kærligheden er dog ikke ligefrem hjerter es.

Jeg har ikke haft en mand eller kæreste i mange år, og det har jeg egentlig vænnet mig til.

Ja, jeg havde faktisk stillet mig tilfreds med, at sådan var livet nok for mig.

Men så lokkede en veninde mig til at gå på netdating, og nu har jeg så mødt denne her mand, jeg faktisk er blevet småforelsket i.

Han er en kunstnertype. Han maler billeder, er lidt filosofisk anlagt og samtidig kærlig, men jeg synes, at han vil alt for meget alt for hurtigt.

Han vil gerne præsentere mig for sine børn, og han vil også gerne på sommerferie alle sammen til sommer, og han vil gerne ses mange gange om ugen – ja, jeg tror da ikke, der går længe, inden han spørger, om han må flytte ind.

Jeg er selvfølgelig glad for, at han er så på. Men jeg er ikke rigtigt vant til det liv, hvor man hele tiden er sammen, og jeg føler nogle gange, at jeg ved at blive ædt op.

At jeg har svært ved at mærke mig selv.

Og så er der alle de dagligdags ting, der er vendt op og ned: Han ryger f.eks., det synes jeg, er ulækkert og anstrengende, at han bringer ind i mit hjem.

Han bliver også let opfarende, hvor jeg er mere stille og rolig. Han roder og sådan kunne jeg blive ved.

Jeg ved ikke, om jeg er klar til at give slip på mit eget liv, som det var, selv om jeg synes, at vi har nogle fine timer sammen, og at han er et interessant menneske.

Mit liv var bare enklere inden.

Kh.

Singlen

Kære single

At leve tæt sammen med andre mennesker er aldrig enkelt. Til gengæld er det sjovere.

Især når det er nogen, vi virkelig elsker – og her vil jeg begynde.

For selv om din nye kæreste er meget ”på”, kan hans kærlighed alene jo ikke bære jer begge?

Min erfaring er den, at hvis kærligheden slår rod, så fejer den mange forbehold og småirritationer af bordet.

For når vi ser hinanden med kærlighedens øjne, har vi meget lettere ved at indgå de kompromiser, enhver tæt relation med et andet menneske kræver.

Jeg ved godt, at vi har en tendens til at fokusere ekstremt meget på, om vi har en kæreste eller ej. Men kærligheden i vores liv lever mange andre steder end kun der.

Som jeg læser dit brev her, kan jeg derfor ikke lade være med at spørge dig, om det egentlig er dit eget fuldtonede ønske at få en kæreste – eller om det nærmere er dine omgivelsers?

Jeg ved godt, at vi bruger udtrykket ”At have gode kort på hånden,” fordi meget i livet ligger helt uden for vores kontrol.

Men livet er ikke et spil kort, hvor vi blindt og viljeløst trækker hjerter es eller sorteper i den ene eller anden henseende. I stedet tror jeg, at meget i vores liv handler om, hvad vi stiller op med de muligheder og de evner, vi nu engang har.

Det er ikke os alle, som er lige begavede på parforholdets kringelveje … men det gør os hverken til dårligere mennesker – eller kærligheden til et særligt kort, skæbnen kan spille os et puds med.

Mærk nu godt efter, om denne mand her er en, du ønsker at invitere helt ind i dit liv. For vil du det, så er det ikke kun dig, som skal have plads. Det skal han også.

Kærlig hilsen

Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk.

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Læs også