julegaver
Tips & idéer

DIY: 7 Julegaver du selv kan lave

Det er altid tanken, der tæller mest, når man giver gaver - især når gaven er hjemmelavet. Så find krea-kassen frem og giv dig i kast med at kreere dine egne julegaver allerede nu. Her er 7 nemme bud på ting, der både vil skabe glæde hos modtageren og hos den glade giver.

7 FINE JULEGAVER DU SELV KAN LAVE

- 7 ideer: En personlig nøglering, en sjov opsats, en laber lysestage, en spiselig værtindegave, unikke armbånd, en sjov pude og farverige knager. Rigtig god fornøjelse!

 

Personlig nøglering

- Alle kan bruge en nøglering, og det er både hurtigt og ukompliceret at lave og nemt at gøre personligt.
 
Du skal bruge:
Træperler i 4
forskellige størrelser
Mat hobbymaling i forskellige røde og rosa nuancer
Et stykke lædersnor
Nøglering og karabinhage
i messinglook
 
Sådan gør du:
Mal træperlerne med de forskellige nuancer af rød og rosa maling, og lad dem tørre. Bind lædersnoren i karabinhagen med en løkke, så der er to lige lange ender. Træk perlerne på snoren, så begge ender af lædersnøren ender i enden af ranken med perler. Bind en knude i enden, og sæt nøgleringen i karabinhagen.
 
SE OGSÅ: 8 gode opskrifter til spiselige julegaver
 
På billedet: Maling og lædersnor fra Panduro Hobby, nøglering og karabinhage fra 1001 Perle, notesbøger, blyant og pen fra Hay, bord fra Broste Copenhagen.
 

Opsats til det hele

- En sjov og personlig opsats, der kan bruges til alt fra pynt og julekager til smykker.
 
Du skal bruge:
Forskellige kopper og tallerkener eller evt. en vase, både nyt og gammelt kan bruges
Porcelænslim
 
Sådan gør du:
Sæt kopper og tallerkener skiftevis oven på hinanden; start i bunden med en tallerken, og slut med en kop i toppen. Når du synes, du har en fin opsats, limer du det hele sammen fra bunden. Vær forsigtig med limen, så der ikke kommer grimme limrester, der kan ses.
 
På billedet: Rød tallerken nederst og blomstret kop øverst fra Skindergade Antik, lyserød tallerken fra Stilleben, lille metalbakke og rød mat julekugle fra Broste Copenhagen, kop nederst med rund hank og lille skål i midten af opsatsen fra Studio Rov.
 
TIP! Gå på loppemarked og find porcelæn, der passer sammen i farverne. Små vaser og ting i andre materialer end porcelæn kan også bruges som en fin kontrast til resten.

 

 

Laber lysestage

- Levende lys skaber altid varme og hygge. Lav din egen stage af en rest læder og træ.
 
Du skal bruge:
2 runde stykker træ (fås færdigskåret hos Panduro Hobby)
Mat maling i rød og rosa
Lysholder
Læderrest
Lim, hultang og nitte
 
Sådan gør du:
Mal de to runde stykker træ i hver sin farve, lad dem tørre, inden de evt. males igen, så malingen dækker pænt. Lim de to stykker træ sammen, og lim lysholderen på toppen i midten. Klip et stykke læder til, så det passer om lysholderen og rager ca. 4 cm mere ud i hver ende. Mærk af, hvor nitten, der skal holde de to læderremme sammen, skal sidde. Tag læderremmen af lysholderen, lav hul med en hultang, hvor du har markeret, og sæt nitten i. Træk læderremmen over lysholderen på lysestagen.
 
På billedet: Alle materialer til lysestagen er fra Panduro Hobby, lavastensbræt og lysestage i glas fra Stilleben, lille vase fra Studio Arhøj.
 

Det kan spises

- ... og gør du lidt ud af indpakningen , er det en fin gave til f.eks. værtinden juleaften.
 
Du skal bruge:
Hjemmebagte småkager - få opskrifter på alle julens lækreste kager her
Glas med låg
Små julekugler
Bånd
Gran og andet grønt til pynt
 
Sådan gør du:
Bag småkager, eller lav andet hjemmelavet konfekt, og kom det i de fine glas med låg. Pynt låget på glasset med en grankvist og et par små julekugler og sæt det fast med et fint bånd.
 
På billedet: Glas fra Notre Dame, gavepapir fra Panduro Hobby, bånd fra Hay, bord, papirpynt og mat julekugle fra Broste Copenhagen.
 

Smyk en arm

- Lav fine smykker til en, du har kær, og som sætter pris på unikke gaver.
 
Du skal bruge:
Vokset, farvet smykkesnor
Vedhæng eller perler,
evt. forgyldte
 
Sådan gør du:
Træk vedhæng eller perler på snoren, læg enderne af snoren forbi hinanden, og bind dobbeltknuder to steder på snoren, så armbåndet kan justeres i størrelsen.
 
På billedet: Snor og vedhæng fra 1001 Perle, æsker i farvet glas fra Hay, bord fra Broste Copenhagen.
 
TIP! Søg på nettet efter små videoer, hvor du i detaljer kan se, hvordan du kan lave forskellige armbånd, og hvordan du laver de justerbare knuder.
 

Sig det med puder

- Der er altid plads til en pude mere. Og især hvis den er i en flot farve, som er valgt præcis til den, der skal have gaven.
 
Du skal bruge:
1 aflang monteringspude
Stof
Bånd
Symaskine
 
Sådan gør du:
Læg puden på stoffet, og klip til, så stoffet kan nå rundt om puden både på langs og på tværs. Der skal være 1 cm sømrum. Sy en løbegang på ca. 1 cm i enderne. Sy herefter stoffet sammen på langs, ret mod ret, så du får et langt rør med løbegang i hver ende. Vend betrækket gennem enderne, og put puden i. Træk bånd gennem løbegangene i hver ende, og træk sammen i båndene, så enderne lukkes. Bind en sløjfe eller knude.
 
På billedet: Stof og monteringspude fra Stof & Stil, bånd fra Panduro Hobby, vattæppe fra Studio Rov, strikpude fra Aiayu, rød pude, tæppe og kande fra Stilleben, stor rød æske fra Hay.
 

Knager med kulør

- De store knager kan købes færdige hos f.eks. Muuto, men maler du dem selv, får du lige den farve, du ønsker.
 
Du skal bruge:
Træknager eller andre
store knager
Mat hobbymaling i
to forskellige farver
 
Sådan gør du:
Mal knagerne, og lad dem tørre, inden de evt. males igen, så malingen dækker helt.
 
På billedet: Knager i træ fra Trævarefabrikernes Udsalg, maling fra Panduro Hobby, porcelænsknage og hængepotte fra Anne Black, net fra Notre Dame, tørklæde fra Stilleben, nøglesnor fra By J. With.