Tips & idéer

Boligtendens: Sådan pynter du med tørrede blomster

I 1970’erne tog vi naturen indenfor i form af tørrede buketter, der blev udstillet i hånddrejede keramikvaser. I 1980’erne var de hængende rosenbundter populære. Nu er de tørrede blomster igen tilbage, men i en opdateret version.

SÅDAN PYNTER DU OP MED TØRREDE BLOMSTER

 

7 blomster, der egner sig til tørring
• eukalyptus
• trommestik
• rose
• protea
• kængurupote
• pelargonie
• pampasgræs

De tørrede buketter behøver ikke at være perfekte med lige høje afklippede stilke. Gå i stedet efter et udtryk med blomster og grene, der stikker i alle retninger, og tørrede græsser, der skaber volumen til buketten.

 

 

Udfordr den typiske måde at arrangere blomster på ved at mixe de tørrede med friske. Orkidéer, flamingoblomster og andre eksotiske blomster, der plejer at stå for sig selv, kan du klippe af ved rødderne og sætte i buketter med falmede stilke. Vasen er fra House Doctor.

 

Placér de tørrede blomster i mange forskellige vaser i stedet for at samle dem i én stor. Det giver et helt andet udtryk og skaber fokus på den enkelte blomst og dens skønhed. Understreg blomsterstilkenes forskelligheder ved at mixe et utal af vaser. Den prikkede vase er fra Studio Arhoj, de hvidriflede vaser er fra Lyngby Porcelæn, og den store sorte krukke er fra Marché Central. De øvrige vaser er loppefund.
 
LÆS OGSÅ: 7 hypede planter, vi kommer til at se meget mere til i 2019
 

Forvandl tørrede blomster til en udsmykning, der svæver over spisebordet. Her er der brugt hønsenet til at forme en rund kuppel, hvorefter stilkene er stukket igennem åbningerne på nettet. Til sidst er der sat fiskesnøre i, så blomsterkuplen kan hænge i en krog i loftet som en svævende buket.

 

Den botaniske bølge har pustet nyt liv i en af de gamle sysler: Blomsterpresning. Læg dine yndlingsblomster i pres i gamle bøger, og udrust dig med tålmodighed i ca. 14 dage. Herefter har du papirtynde blade, du kan putte i rammer. Mix dine blomstertryk med fine plakater eller malerier – det giver opmærksomhed til begge værker. Rammen er fra Moebe.

Forkæl dig selv og få femina leveret hver uge. Køb et abonnement her

 

Hæng tørrede stilke op på en dør, en væg eller et tomt lærred enkeltvis med masking-tape og få en vægdekoration, der emmer af poesi. Mix forskellige blomstertyper, tørrede blade og pressede blomsterhoveder – det får udtrykket til at variere og giver én lyst til at gå på opdagelse.

LÆS OGSÅ: Lav selv de fineste buketter og kranse af sensommerblomster

 

Læs mere om: