https://imgix.femina.dk/media/90db0bf514b94d409039664c621c0d68.jpg
Gravid

Skeen i egen babyhånd

16. januar 2009
af Sabine Lemire
Foto Andreas Wiking
Dæk gulvet med voksdug, tøjet med en hagesmæk, hav rigeligt med stofbleer parat og frist så baby med den lækreste mos. Sådan sikrer du, at mest muligt ender i maven, når baby tager skeen i egen hånd.

Når barnet begynder at spise mos, i fire- til seksmånedersalderen, skal den være flydende og minde om en cremet suppe. Mosen kan i begyndelsen blandes med modermælk eller modermælkserstatning, så den har en sød, velkendt smag.


Praktisk opbevaring til mos i små portioner. De fleste beholdere kan både fryses ned og varmes i mikrobølgeovnen.

Små skridt, små bidder
Når barnet har vænnet sig til maden, kan mosen blive mere moset. Ved seksmånedersalderen skal barnet begynde at øve sig i at tygge, og mosen skal derfor være grovere og tykkere. Ved nimånedersalderen kan barnet spise stort set det samme som resten af familien, så længe bidderne er små.

Sød smag
Kartofler er gode at begynde med, når jeres barn skal begynde at spise mos. Kartoflerne er milde i smagen, rige på næringsstoffer og de mætter. Når barnet har vænnet sig til smagen, kan I introducere flere grøntsager. Gulerod i mosen giver en sød smag, som også er i modermælk.

Læs også:
Den første grød
Hjemmelavet babymos
Overgang til fast føde

Læs også