https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/april/salver-prim.jpg
Selvudvikling

Månedens kunstner: Britt Salver

2. april 2013
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
Hver måned vil vi hér på Oestrogen.dk stille skarpt på en ny kunstner. I denne måned er valget faldet på Britt Salver. Børn og barneleg er omdrejningspunktet i hendes billeder – som dog langt fra er naive og banale. Se mere her!

Månedens kunstner, Britt Salver:

Børn, barndom, banalt budskab?
Ikke desto mindre er det omdrejningspunktet for en stor del af mine malerier. Jeg udtrykker mig med pensel og akrylmaling på lærred. Jeg synes det er spændende at arbejde med et overordnet tema. For at opnå fordybelse i udtrykker skaber jeg mange malerier i hver serie til temaet. Til børnetemaet har jeg indtil videre arbejdet med 3 serier.

MÅNEDENS KUNSTNER PÅ OESTROGEN.DK

Britt Salver, billedkunstner, uddannet lærer, født 07.12.46

Maleriet er blevet min passion, og det mål har jeg altid haft for øje. Nu er det blevet virkelighed, og jeg nyder at arbejde ihærdigt og vedholdende for at blive dygtigere til at udtrykke noget af alt det jeg har på hjerte.

THINKING er malerier af børneansigter:
Medierne bringer hver dag historier fra det virkelige liv om mistrivsel blandt børn. Årsagerne er mange og forskellige. Men gældende for alle historierne er det, at det alle disse børn oplever, det præger dem for resten af livet. Behøver jeg at nævne, at det sjældent er i en positiv retning! I den bedste af alle verdener, vores lille smørhul, er alt ikke idyl. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt. Derfor maler jeg børneansigter, tænksomme og udtryksfulde ansigter med et direkte blik. Voksne skal tage ansvar for børnene, for alle børn. Børn har krav på at blive taget alvorligt, lagt mærke til og hørt på. Børn har brug for kærlighed, for at lege, for at lære, for at drømme. Ja, vi kender alle remsen, den kan synes banal, men i det banale ligger det evigtgyldige gemt. Der findes ingen undskyldning for ikke at gøre det bedste for børn. De er fundamentet for fremtiden. Ikke bare i vores land, men på den ganske klode.

THE LAND OF CHILDHOOD er malerier af konkrete situationer med børn:
Disse malerier viser Et barn opslugt af leg, et barn i sin egen verden, hvor drøm og virkelighed blandes og er med til at udvikle barnet. Et hengivent barn, som har en rollemodel at se op til. Barnets ansigt bærer præg af vemod, det er en fortælling lagt i billedet, den ældres tilbageblik på barndommens uskyld og hengivenhed.

STORIES er fortællinger med børn med plads til meddigtning.
2 børn i deres egen verden helt opslugt af legen og hinandens samvær. Et barn og en fugl og en regnbue, drøm, håb, frihed…

SIDSTE NYT FRA BRITT SALVER: Britt har netop færdiggjort to nye malerier, som du kan se ligge sidst i galleriet nedenfor:
"Når børn leger er de så opslugte i deres eget univers at de ikke sanser omverdenen. Måske det er det vi voksne i dag kalder flow... Disse malerier af børn indhyllet i legen kan vi voksne vist lære noget af. Hvis vi giver os selv lov! I hvert fald er det vigtigt for børn at de får lov til at være i deres flow. Altså malerierctil glæde og eftertanke! "

NB. Jeg bruger engelske titler, fordi jeg synes det skaber afstand fra det personlige til det universelle.

Se mere om Britt Salver på hendes hjemmeside BrittSalverArt.dk

Du kan også sende Britt en mail ved at klikke her

Er DU næste måneds kunstner?

Er du selv en kunstner på vej, så er det måske dig, der kan blive næste måneds kunstner hér på oestrogen.dk. Send os nogle ord om dig selv og dine kunstværker, samt er par eksempler på disse ved at klikke her.

Så hører du fra os snarest muligt!

Læs også