https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/november/droemmeprim.jpg
Selvudvikling

"Gå efter dine drømme!"

5. november 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over og PR
Hvor galt kan det egentlig gå, hvis du lader dig forblænde eller forlede? Hvis du kaster dine egne drømme væk og nøjes med, hvad der tilfældigvis falder af på din vej? Det kan gå helt galt, siger forfatter Jannie Solaas!

Har du prøvet at ende 'På den GALE side'? Dét har hovedpersonen i bogen af samme navn, der efter mødet med en guru lader sig forblænde og dupere i en grad, der ændrer hendes liv, og hun - og bogens øvrige personer - oplever hver deres egen forblændelse og forledelse - i spørgsmålet om kærlighed, åndelighed og selvudvikling. For hvem kan man stole på, og hvor lidt skal man nøjes med i livet, spørger forfatterinden bag 'På den GALE side', Jannie Solaas. Og svaret er helt simpelt: Man skal slet ikke nøjes!

Luft under vingerne - liv i drømmene!
Dét gør bogens hovedperson, Natasha! Og hendes handlinger må gerne inspirere os andre til at kigge vores liv efter i sømmene. For handler vi overhovedet, rykker vi på vores drømme og mål, eller gør vi som Natasha og lader planerne hvile - i stedet for at lade dem leve? Og bruger udelukkelsesmetoden i stedet for at vælge frit på hylderne?
"Det er der alt for mange, der gør. Man skal gå efter sine drømme, og det er virkelig svært nogensinde at blive tilfreds, hvis man lukker af over for sine egne drømme," siger Jannie Solaas til Oestrogen. Selv kender hun alt til at gå efter dét, hun ønsker sig. Hun er ikke bare forfatter, men har også sin egen manuskriptlæser-virksomhed og underviser desuden i skrivekunsten.

Fra jura til hjerteblod
Men sådan har det ikke altid været. Egentlig sad hun på skolebænken på jura-studiet og mærkede, hvordan hun aldrig nogensinde ville blive lykkelig af at læse jura. For "jura handler jo om regler og ikke om mennesker."
Så hun kastede sig ud i sine skrivedrømme, og da hun for fem år siden slap sidste sikkerhedsnet i form at et bi-job, der sikrede hende lidt økonomiske balance, gik det for alvor fremad.
"Fra dét sekund jeg smed min sikkerhed, væltede det ind med opgaver … det er, som om man bliver belønnet, når man tør gå efter sine drømme og lukke op. Så jeg synes ikke, jeg bare prædiker … jeg lever selv mit liv ud," siger Jannie Solaas.

På den rigtige side?
Det gør bogens hovedperson ikke … og 'På den GALE side' fortæller hendes forvirring , og hun begynder at stille sig selv spørgsmålene - hvem vil hende noget godt, hvem pådutter hende noget? Og det er blandt andet dét, bogen gerne må opfordre læseren til at overveje omkring.
Se på dig liv. Hvem er ægte, hvem kan du regne med, og hvem har du en underlig distance til? Måske kan dine overvejelser inspirere dig til at tænke over din egen livsvej og dine planer. Forfatteren har i hvert fald mindst én direkte opfordring:
"Pil lagene af. Luk op. Vi vil ha' nærvær og ægthed og ikke den tilknappede model."
Dén er hermed givet videre …

Læs også