https://imgix.femina.dk/media/article/3.01205512.jpg
Selvudvikling

Audrey: Hvem har bestemt, at kvinder med former er vilde med pangfarver?

12. juni 2015
af Rikke Hast (redigeret af Nadia Laas Hansen)
Q har mødt standupper og forfatter Audrey Castañeda og revyskuespiller og sangerinde Anne Karin Broberg til en snak om shopping og lækre former. Og udfordringen at kombinere de to ting.

Hvordan vil du beskrive din stil?

Audrey: Den må vel hedde luksusboheme – man kan også sige trashy chik blandet med sensuel. At være kvinde er et forbandet godt koncept, synes jeg. Jeg elsker at være kvinde og lege med alle de udtryk, der er. Det er skønt nogle gange at være glimmerdiva, mens man andre gange kan lege casual lækker i kærestens skjorte.

Anne Karin: Min stil er klassisk, eksklusiv og med kant. Jeg kan lide at føle mig lækker på den dyre måde. Men det må endelig ikke blive for damet, der skal lige være det der tvist, som tilfører det klassiske lidt mere råt, f.eks. pels over et par forvaskede stramme jeans, det er lige mig. Jeg kunne aldrig finde på at gå i Irma iført joggingbukser og uden makeup. Jeg kan

godt lide at gøre noget ud af mig selv.

Læs også: Sådan styler du sommerens denim-trend

Hvem klæder du dig smart for?

Audrey: Mig selv. Big Time. Ingen tvivl om det.

Anne Karin: Min kæreste og mig selv. Jeg kan godt lide at føle mig lækker. Min påklædning er også en slags beskyttelse. Jeg holder lige nu foredrag om min afhængighed, og det er så personligt og så ærligt, at jeg kan føle, at jeg har brug for at beskytte mig lidt. Derfor planlægger jeg også at købe et superlækkert og strømlinet jakkesæt med pressefolder – gerne fra Gant i sort eller råhvidt.

Hvor finder du inspiration til din stil?

Audrey: Kvinder lader sig inspirere af andre kvinder. Sådan er det. Og der er mange skønne kvinder. Men Jennifer Lopez, ikke hendes scenetøj, men hendes ”private” garderobe. Hun gør

det godt, synes jeg, og så Goldie Hawn – hun er lækker på den her lidt søvnige og sexede måde.

Anne Karin: Jeg finder inspiration mange steder, men blandt andet i film. Jeg er sådan lidt storslået og diva-agtig i det. Sophia Loren er helt klart en kvinde efter mit hoved. Hun ser fantastisk ud, og lader ikke noget begrænse sig. Hende ville jeg gerne ligne. Og så synes jeg også, at Rene Russo er superlækker og Diane Keaton.

Læs også: 3 bud på det perfekte outfit til dig, der er str 40+

Hvad vil du gerne fremhæve med din påklædning?

Audrey: Det synes jeg er svært at svare på, for jeg elsker hele pakken. Jeg mener, at hver en del på kvindekroppen fortjener at blive hyldet og ikke pakket væk. Skal jeg svare, så bliver det mine skuldre og min barm – men ikke for meget, så bliver det vulgært.

Anne Karin: Jeg forsøger altid at gøre mig så ”lang” som mulig. At skabe lange, slanke linjer med min påklædning. Det har jeg lært. Jeg bruger altid mørke, tætte strømper, og så fremhæver jeg gerne min barm og mine skuldre med en flot udskæring.

Hvad skjuler du med din påklædning?

Audrey: Bagdel og mave. Det er mine sårbare steder, og det har intet med min vægt at gøre. Om jeg vejede 30 eller 100 kilo, så ville jeg ikke flashe hverken bagdel eller mave. Det hænger sammen med den type, jeg er. Da jeg var 20 år og superslank, sprød og spændstig, var det også sårbare steder for mig.

Anne Karin: Min bagdel har god fylde, og da jeg var yngre, forsøgte jeg altid at gemme den væk. Det var før, jeg mødte min kæreste, som jeg har været sammen med i 17 år. For han gav udtryk for, at min bagdel var en fordel, og at det ikke gjorde noget, at jeg fremhævede den noget mere. Det har jeg så gjort siden, og jeg synes også selv, mærkeligt nok, at den er blevet pænere. I dag tror jeg mere, at jeg skjuler det her punkt på overarmen, som ikke længere er så fast. Jeg vil gerne have et lille ærme på mine bluser og skjorter.

Hvad ville du gerne blive bedre til at skjule/fremhæve?

Audrey: Ikke noget. Jeg synes, jeg gør det vildt godt. Men jeg ved heller ikke, at jeg er tyk. Det er der nogle andre ude i samfundet, der har sagt, at jeg er. Det er en så lille del af mig og definerer overhovedet ikke, hvem jeg er. Jeg klæder mig, som jeg hele tiden har gjort. Min vægt skal ikke have lov at begrænse mig.

Anne Karin: Det er nok det der punkt på armene, som driller mig lidt. For jeg vil gerne vise skuldre, det synes jeg fungerer. Men jeg er altså ikke vild med at komme i en helt ærmeløs skjorte. Ellers mener jeg selv, at jeg med årene har lært at klæde mig, så jeg fremhæver det, jeg gerne vil fremhæve.

Hvordan har du det med farver og mønstre?

Audrey: Mønstre er ikke mig. Jeg er ikke en mønster-pige, dyreprint synes jeg f.eks. kan se rigtig godt ud på andre, men det klæder ikke mig. Men jeg kan godt lide farver, også stærke farver, og jeg elsker at kombinere dem. Blå i alle nuancer er lige mig, og så armygrøn. Violet og armygrøn er f.eks. en vildt flot kombination, synes jeg. Jeg er ikke så vild med, at alting skal matche fuldstændigt.

Anne Karin: Jeg kan godt lide stærke, klare farver som turkis, rød, grøn og pink. Mønstre er jeg ikke helt så meget til, da jeg bedst kan lide det klassiske og enkle. Men indimellem ryger der da lidt dyreprint med.

>> Klik her og shop udsalg på Boozt.com

Hvordan har du det med stramtsiddende tøj?

Audrey: Jeg er ikke så meget til stramtsiddende tøj. Jeg kan bedst lide tøj, der bare kan kastes over hovedet. Men det må godt sidde til ved skulderen, f.eks. en A-formet kjole. Jeg er også ret begejstret for strømper, der går over knæet, under en kjole – sådan lidt ”hofteholdereffekt-agtig”, det synes jeg ser lækkert og sensuelt ud. Jeg er også vild med at have lækkert undertøj på under mit tøj. Det skal sidde godt og være underspillet eksklusivt. Aubade er et af de mærker, der på mig er en

sikker vinder, og så køber jeg aldrig BH’er med en fuld skål jeg er mere til balconette-udgaverne. De giver nemlig en flot barm, synes jeg.

Anne Karin: Det har jeg det helt fint med, men det skal sidde ordentligt og være i en god kvalitet.

Hvorfor tror du, der er så få plus-size-brands?

Audrey: Meget af det plus-size-tøj, man kan få, er så ens, og det er ikke skabt til at fremhæve alt det lækre og feminine ved en kvindekrop. Udskæringerne sidder ofte ikke ordentligt, nederdelene er skåret enten for langt oppe eller for langt nede på benet, og hvad sker der lige med ærmerne? Hvem er det, der har fundet på strategien om, at alle plus-size-kvinder er helt vilde for at gå i en eller anden pang-farvet nylon-rædsel uden ærmer? Der er et kæmpe hul i markedet for kvinder – ikke mindst kvinder over 40, for vi vil gerne se lækre ud, og mange af os vil gerne bruge nogle penge på at gøre det. Så giv os nogle ordentlige slidser og udskæringer, så vi kan føle os som de lækre kvinder, vi er.

Anne Karin: Det er et godt spørgsmål, for det undrer også mig. Der må da være nogen, der kan se et forretningspotentiale der. For selv om der allerede er gode mærker, og der er kommet flere inden for det sidste par år, så ville det være rart med et større udbud.

Læs resten af interviewet med Audrey og Anne Karin i Q som er på gaden lige nu!

https://imgix.femina.dk/abbo_til_web.jpg

Læs også