Therese Philipsen
MeToo

Therese Philipsen står nu frem og fortæller, hvad der skete i Jes Dorphs lejlighed

29. november 2021
af Signe Frederikke Pedersen, Redaktionen
Foto: PR
En længeventet dokumentar om sexismekulturen på TV 2 er netop udkommet på Discovery+. Her fortæller flere kvinder – der er nuværende eller tidligere ansatte på kanalen – om grænseoverskridende oplevelser med fremtrædende profiler og sågar dele af ledelsen.

Denne artikel blev første gang udgivet hos Se og Hør.

For første gang stiller Therese Philipsen sig frem og fortæller, at hun er en af den to kvinder, der i forbindelse med advokatundersøgelsen på TV 2, fremlagde sine oplevelser med seksuelle krænkelser fra tv-værten Jes Dorph-Petersen.

Det sker i dokumentaren ”Sexisme bag skærmen”, som netop er blevet tilgængelig for stream på Discovery+, og som har været undervejs i snart et år.

I dag er Therese Philipsen 44 år gammel. Hun er bosiddende i Florida, og erhverver sig som forfatter.

I starten af 00’erne – fra 2000 til 2002 var hun ansat på TV 2 som journalistpraktikant, og i ”Sexisme bag skærmen” giver hun for første gang sin version af den beretning, der endte med at koste Jes Dorph-Petersen jobbet.

Presset ned på briksen

Op til Jes Dorph-Petersens fyring i januar 2021 medvirkede hun i advokatundersøgelsen, der var sat i gang efter intern uro. I Politikens artikel op til Jes Dorph blev pillet af skærmen, er hun omtalt som ”Nina”.

Efter en 22-udsendelse i 2001 bliver Philipsen inviteret med i Jes Dorph-Petersens pendlerlejlighed af en fælles kollega.

Her skulle de have nogle øl efter en lang dags arbejde.

I dokumentaren fortæller hun, hvordan Jes Dorph pludselig lagde en hånd over hendes mund og pressede hende ned på en briks.

– Han bliver ved med at vende mit hoved. Eller dreje det til siden, som om han ikke vil kigge på mig, fortæller Therese om oplevelsen, hvor hun er stærkt opsat på at få øjenkontakt med kollegaen. Hun opdager, da hun kigger hen over bordet, at kollegaen er gået.

I et referat fra TV 2's advokatundersøgelse fremgår det, at "Dorph tiltvang sig herefter sex med hende".

Therese Philipsens praktikantkollega fra dengang, Louise Degn, fortæller i dokumentaren, at hun også har haft en grænseoverskridende oplevelse i Dorphs lejlighed.

Ingen kommentarer

Jes Dorph-Petersen har ikke ønsket at medvirke i dokumentaren, men han valgt at svare på kritikken i et Facebook-opslag.

Hans kollega forklarer i et skriftligt svar, at han på ingen måde kan genkende kvindens forklaring om, at han skulle have været vidne til voldelig eller krænkende adfærd.

Ifølge hans forklaring drak de to fyraftensøl i stuen, hvor han siden overnattede, da det var blevet sent.

Folkene bag dokumentaren har forsøgt at få interview med nyhedschefer og -direktører samt de administrerende direktører på TV 2 i perioden fra 2000 til efteråret 2000.

Undtagen nuværende nyhedsdirektør Ulla Pors og tidligere TV 2-direktør Per Mikael Jensen, har ingen ønsket at stille op til interview.

Det var produktionsselskabet Impact TV, der tog over, da TV 2 selv valgte at skrotte dokumentaren om kulturen på kanalen. Dele af researchen er foretaget af Dagbladet Information, og de tre afsnit af "Sexisme bag skærmen" kan ses hos Discovery+.

Læs også