emma
Samfund

Tænk lige over det her tal. Det betyder, at du og jeg garanteret kender en som Emma

24. januar 2024
af Cecilie Fuhlendorff, vært på femina update
Foto: Elena Hybel Colding
I denne uges afsnit af podcasten femina update taler vært Cecilie Fuhlendorff med sanger Emma Winther, der voksede op med en mor, som havde alkoholproblemer. Tallene viser, at mange børn vokser op på samme måde.

Når vi undersøger historier til femina update, kan vi komme gennem mange undersøgelser og tal, der kan fortælle et og andet. Og nogle tal er bare tal. Men så er der også nogle tal, der sætter sig.

Og det her tal er et af dem, der satte sig hos mig: Hvert 10. barn i Danmark er vokset op i et hjem med alkoholproblemer.

Tænk lige over det. Hvert 10. barn. Det er altså 109.000 børn, der vokser op med forældre med alkoholproblemer. Det viser en undersøgelse lavet af Statens Institut for Folkesundhed fra 2023.

En barndom fuld af alkohol

En barndom fuld af alkohol

Femina update | 19 min

Det betyder, at du og jeg alt andet lige må kende nogen, for hvem barndommens skyggeside har været forældrenes alkoholproblemer.

For de børn, der vokser op i hjem med alkoholmisbrug, kan det have store psykiske, fysiske og sociale konsekvenser.

Derfor har jeg inviteret en gæst i studiet, der kan fortælle, hvordan det har været for hende at have en mor, der havde et alkoholmisbrug, og hvad hun ville ønske, nogen havde gjort for at hjælpe hende.

Podcast: femina update

Hver uge dykker vi ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig i podcasten femina update.

Vi fortæller om de vigtigste agendaer, opsigtsvækkende fænomener og mest fascinerende personer, set gennem femina updates øjne.

Der kommer et nyt afsnit hver torsdag, og du kan lytte i appen Ally, eller hvor du normalt hører podcast.

Hun hedder Emma Winther, og hun fandt selv noget, der hjalp for hende. Det var musikken. Gennem musikken bearbejder hun som sanger og sangskriver den barndom blandt tomme flasker, som har sat sine spor.

Interviewet var ikke let for Emma at lave, og netop derfor håber jeg, at du vil lytte med, når hun ærligt fortæller, hvordan hun drømte sig langt væk fra sit barndomshjem.

Læs også