vestager
Samfund

Som den eneste dansker er hun i selskab med Beyoncé og Elon Musk på en helt særlig liste

14. april 2023
af Katrine Rosenbæk
Foto: Stephanie Lecocq/EPA/Ritzau Scanpix
Den tidligere radikale minister, der i snart et årti har været EU-kommissær, er blandt verdens mest indflydelsesrige personer ifølge magasinet Time.

Margrethe Vestager er som den eneste dansker at finde på Time Magazines årlige liste over verdens 100 mest indflydelsesrige personer, som blev offentliggjort for nylig.

Hendes arbejde som EU-kommissær har for længst gjort hende internationalt kendt, og det er også hendes arbejde, Time har lagt vægt på.

De fremhæver for eksempel Vestagers undersøgelser af de store internationale tech-virksomheder som Google.

Det skriver Berlingske via Ritzau.

Vestager har været EU-kommissær siden 2014, og inden da var hun minister ad flere omgange i forskellige regeringer. Hun var leder af Radikale Venstre fra 2007 og frem til, at hun rejste til Bruxelles for at blive kommissær i 2014.

På Twitter har Vestager kommenteret på udnævnelsen og skrevet, at hun er meget beæret.

Udover politikere som Vestager indeholder listen med de 100 mest indflydelsesrige personer også ledere, kunstnere og ikoner. Personerne er ikke rangeret, men blot inddelt i kategorierne.

For eksempel er Olena Zelenska også med, den ukrainske førstedame.

Der er skrevet en lille tekst om hver person, som enten er skrevet af Time-redaktionen eller en, som kender personen. For eksempel har den amerikanske førstedame Jill Biden skrevet teksten om Olena Zelenska.

Jill Biden skriver, at Olena Zelenska er "et fyrtårn af håb for det folk, som hun elsker."

Derudover er Beyoncé også med på listen sammen med Tesla-ejeren Elon Musk og fodboldspilleren Lionel Messi.

Men hvad skal der egentlig til for at komme med på listen?

Ifølge Time kigger de efter personer, som gennem kunst, teknologi, samfund eller videnskab har gjort sig bemærket. Og så kigger de efter personer, der har magt, og som har påvirket verden med deres moralske eksempler.

Læs også