Kirsten Dunst
Samfund

Som 11-årig skulle Kirsten Dunst kysse 31-årige Brad Pitt i vampyrfilm

10. august 2023
Af Signe Frederikke Pedersen
Foto: Christophe Simon/AFP/Ritzau Scanpix
Den i dag 41-årige skuespillerinde roses nu for sin ærlighed, fordi hun allerede tilbage i midten af 90’erne indrømmede, at det var grænseoverskridende at skulle kysse sin 20 år ældre kollega.

I en alder af bare 11 år spillede den amerikanske skuespiller Kirsten Dunst over for sværvægtere som Tom Cruise og Brad Pitt i filmen ”Interview With the Vampire”.

Manuskriptet krævede, at hun undervejs i vampyrfilmen skulle kysse med sin kollega Brad Pitt, der dengang i 1994 var fyldt 31 år. Han var altså 20 år ældre end Kirsten Dunst.

Nu er et gammelt klip fra et interview med den helt unge Dunst dukket op på internettet igen, og hendes udtalelser dengang giver endnu flere grunde til at kigge skævt til omstændighederne omkring filmkysset.

I interviewet bliver hun blandt andet spurgt, om hun virkelig ikke kunne lide at kysse Brad Pitt.

– Jeg elsker ham, han er rigtig flink. Men det føles akavet.

– Altså, jeg er 12. Og han er jo 31 år gammel. Og så er han ligesom en mand. Så hvordan skulle jeg kunne nyde at kysse ham, spørger Kirsten Dunst i interviewet, der skulle være optaget et års tid efter filmoptagelserne.

Herefter siger den dengang 24-årige amerikanske skuespiller Samantha Mathis i interviewet, at hun godt forstår sin yngre kollega.

– Du er måske bare ikke helt klar til at kysse drenge endnu.

– Ja, og især fordi han jo er 31 år gammel. Han er ikke ligefrem en dreng, svarer Kirsten Dunst.

Den i dag 41-årige skuespillerinde roses nu for sin ærlighed, fordi hun allerede som barn indrømmede, at det var grænseoverskridende at skulle kysse sin 20 år ældre kollega i filmen.

I kommentarerne på TikTok er det især hendes stædighed, og det faktum, at Kirsten Dunst ikke løber med på journalistens fascination af scenen med den meget ældre filmstjerne, der fremkalder rosende bemærkninger.

En af dem skriver:

– Hvilket svar havde de regnet med fra hende?

Dog er det ikke første gang, verden får et indblik i, hvad den dengang 11-årige Kirsten Dunst tænkte om kysset i filmen for snart 30 år siden.

Efter optagelserne fortalte hun til Entertainment Tonight om kysset – og her lagde hun ikke fingre imellem.

– Jeg hadede det så meget, for Brad Pitt var som en storebror for mig, og det er altså ligesom at skulle kysse sin egen bror. Det var mærkeligt, fordi han var så meget ældre, og jeg skulle kysse ham på munden, hvilket er ret ulækkert, sagde hun allerede dengang.

Hun nævner også i et interview med Vanity Fair, at hun også på et tidspunkt skulle bide en anden skuespiller i halsen mens vedkommende svedte en hel del.

– Det var noget af det værste, jeg gjorde. Og så selvfølgelig det, at jeg skulle kysse Brad Pitt. Jeg var bare en lille pige, og han var som en bror for mig. Jeg brød mig virkelig ikke om det, fortalte hun.

Denne artikel blev første gang bragt af SE & HØR. Dette er en redigeret version.

Læs også