sofie linde sexisme
Samfund

Sofie Linde reagerer på DR-dokumentar om sexisme: "De fleste af jer kender nok svaret"

11. juni 2024
af Alberte Ravn Skoglund
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Sofie Linde, der med sin tale til Zulu Comedy Galla i 2020 satte en kæmpe MeToo-bølge i gang, reagerer nu på den omdiskuterede DR-dokumentar "Sexisme i musikbranchen".

Mandag udkom DR med den ventede dokumentar, der har til formål at afdække sexisme i den danske musikbranche.

Her fortæller en række kvindelige musikere om en grænseoverskridende og sexistisk kultur, som de er stødt på i branchen - blandt andre fra musiker og skuespiller Martin Brygmann.

Nu reagerer Sofie Linde, der i 2020 satte sexisme i mediebranchen på dagsordenen, på den omdiskuterede dokumentar. Det gør hun i et opslag på Instagram.

Her skriver den tidligere "X Factor"-vært blandt andet, at hun tager stor afstand til alle former for krænkende adfærd.

- Mange vil gerne vide, hvad jeg tænker ovenpå DR-dokumentaren "Sexisme i musikbrancen". Jeg tænker, at de flester af jer nok kender svaret.

- Min generelle holdning er, at jeg bakker op om, at grænseoverskridende adfærd skal høre fortiden til, og det er derfor er vigtigt at se tilbage, for at vi kan bevæge os fremad. Og jeg tager naturligvis stærk afstand til alle former for krænkende adfærd - i tv-branchen, i musikbranchen og i alle andre brancher.

Sofie Linde skriver videre, at ingen er hævet over god opførsel.

- Ingen er hævet over almen pli og god opførsel. Uanset hvem du er. Og så håber jeg af hele mit hjerte, at alle de, som er stået frem deres historier, kommer helskindende ud på den anden side. Og at vi taler pænt om - og til dem.

Sofie Linde er gode venner med Martin Brygmanns ældste datter, Frida Brygmann, som hun har podcasten "Voxen" med. Kendisdatteren var da også med til at skrive Lindes ikoniske tale til Zulu Comedy Galla.

Frida Brygmann kunne dog tidligere på dagen meddele, at hun ikke ønsker at kommentere dokumentaren. Det gjorde hun via en story på Instagram, hvor hun samtidig bad journalister og andre nysgerrige sjæle at respektere hendes valg.

Se Sofie Lindes opslag herunder:

Denne artikel blev første gang bragt af Se og Hør, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs også