sofielinde
Dokumentar

Sofie Linde efter Spies-dokumentar: "Et sygt spin af råddenskab og misbrug"

24. august 2022
af Heine Jørgensen
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Hun mener, det er rystende, at så mange så til, mens Simon Spies fik frit spil til at udnytte unge piger, ja, faktisk børn, groft.

Hun ødelagde med vilje den gode stemning under Zulu Comedy Galla i 2020. Men Sofie Linde havde et godt formål: at sætte debatten om metoo i Danmark i gang.

Som bekendt lykkedes det til fulde. Og debatten er slet ikke slut, mener hun, efter at have set DR's dokumentar om nu afdøde Simon Spies.

- Føj for en syg kultur, der har ligget som et veludtænkt system lige under det glamourøse rejseimperium, til at udnytte unge kvinder - ja, faktisk børn - hos Spies Rejser. Blot for at behage "rejsekongen", skriver hun i et længere opslag på Instagram, hvor hun fortsætter:

- Det må have stukket i hjertet og minderne hos de kvinder, som dengang blev hvirvlet ind i det syge netværk af voksne mennesker, som misbrugte dem, deres tillid og deres ungdom, hver gang han er blevet lovprist i pressen, på lærredet eller i den almene samtale - fuldtstændig ukritisk.

Ifølge Sofie Linde er dokumentarens pointer fortsat 100 procent valide at tage op. Også selvom alt er sket i en fortid, hvor kun få rynkede på øjenbrynene over hans opførsel.

- Jeg kender historierne om ham. Jeg har hørt dem fortalt og lappet det i mig som underholdning. Set klippene. Set filmen. Købt ind på fortællingen om ham som et ikon, der lykkedes med at skide janteloven et stykke..

- Men jeg forstår nu, at der er mange flere kommaer og udråbstegn at tilføje, fortsætter Sofie Linde, der er dybt rystet over afsløringerne.

Hun mener ikke, man skal spørge om, hvorfor pigerne ikke sagde fra.

- Ryk fokus til det netværk af voksne mennesker i Spies Rejser og omkring Simon Spies, som ikke sagde fra. Ja, faktisk var det alle som så til.

- Og på den måde også var en del af et sygt spin af råddenskab og misbrug.

Hun slutter opslaget med opbakning til kvinderne:

- Tak for jeres mod og jeres historie♥️ Jeg står lige bag jer 💪🏻

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også