Pernille_Rosendahl
Samfund

Pernille Rosendahl: Det rigtige ville være at sige, at Jon Stephensen er fortid i dansk politik

26. april 2023
Af Aviaya Hansen
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Swan Lee-sanger Pernille Rosendahl fortæller, hvorfor hun har valgt at underskrive mistillidserklæringen mod den moderate politiker Jon Stephensen.

Denne artikel blev første gang bragt af SE og HØR. Dette er en redigeret version.

Det var sen aften, da folketingsmedlem og kulturordfører for Moderaterne, Jon Stephensen, sendte en besked afsted til en 19-årig kvinde.

"... Du virker klog og er smuk med den lækreste krop," skrev han.

Det stod den 19-årige kvinde frem og fortalte hos TV 2 i søndags, og siden da har formand for Moderaterne, Lars Løkke, sendt Jon Stephensen på selvbetalt orlov frem til oktober, mens Stephensen har undskyldt og givet udtryk for, at han vil tilbage til Folketinget.

Det har fået over 1000 personer fra det danske kulturliv til at skrive under på en mistillidserklæring. De mener ikke, at Jon Stephensen kan forvalte en magtposition. Det skriver TV 2.

Pernille Rosendahl, forsangeren i Swann Lee, er blandt underskriverne, og til TV 2 fortæller hun, at hun valgt at skrive under af to årsager. Dels for at stille sig bag alle dem, der har oplevet grænseoverskridende adfærd fra Jon Stephensen og dels for at sende et klart og tydeligt signal til Moderaterne.

– Det er tid til, at Moderaterne river plastret af nu og gør det rigtige. Det rigtige ville være at sige, at Jon Stephensen er fortid i dansk politik, siger hun til mediet.

Den selvbetalte orlov, som Lars Løkke har sendt Jon Stephensen på, skulle ifølge Løkke give Stephensen tid til selvransagelse, og så må partiet tage stilling til hans fremtid, når orloven slutter til efteråret.

Men orloven er ifølge Pernille Rosendahl en ikke-løsning.

– Man kan jo vælge at udsætte og lave tænkepause og miniferier. Det kan man godt. Sagen er bare, at rigtig mange mennesker i kulturlivet har mistet tålmodigheden. Vi kan ikke genoprette den tillid, siger hun og fortsætter:

– Jeg kan godt undre mig over, at man i Moderaterne tænker, at den tillid kan komme tilbage, når man kigger på det historisk.

Det er ikke blot den seneste sag, hvor Jon Stephensen har skrevet yderst upassende beskeder til den 19-årige kvinde, som har fået Pernille Rosendahl til at sætte sin underskrift i brevet.

Det er det samlede billede, der den seneste tid er blevet tegnet af Jon Stephensen, som blandt andet er blevet beskyldt for vold og grænseoverskridende adfærd af hele 30 tidligere medarbejdere.

Pernille Rosendahl understreger over for TV 2, at det er vigtigt, at kulturlivet har en kulturordfører, de føler tillid til – og tilliden til Jon Stephensen er ikkeeksisterende.

Læs også