https://imgix.femina.dk/2022-12-23/20220816-105047-L-6178x4121ma.jpg
Samfund

Læge idømt to års fængsel for overgreb på kvindelige patienter

23. december 2022
Af Oliver Preben Jørgensen
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix
En læge er i Aarhus kendt skyldig i at have forgrebet sig på fire kvindelige patienter.

En 30-årig læge ved navn Carlos Shiralipour er i Aarhus kendt skyldig i at have forgrebet sig på fire kvindelige patienter.

Dommen lyder på to års fængsel og en fratagelse af retten til at udøve lægegerningen.

Det skriver TV 2 Østjylland.

Lægen undersøgte kvinderne på Regionshospitalet Viborg og Aarhus Universitetshospital. I alle fire tilfælde var kvinderne taget på sygehuset for at modtage behandling, men blev i stedet ofre for overgreb.

Han er ifølge TV 2 Østjylland tiltalt for blandt andet misbrug af stilling, andet seksuelt forhold end samleje uden samtykke og blufærdighedskrænkelse. Han er kendt skyldig i alle tiltaler på nær et.

Ifølge anklageskriftet har to kvinder oplevet, at de er blevet undersøgt vaginalt af lægen - uden at have givet samtykke til det.

En kvinde, der skulle til undersøgelse med sin brækkede fod på sygehuset i Viborg, har i retten kaldt undersøgelserne "grænseoverskridende" og "meget ubehageligt".

Lægen nægter sig skyldig i anklagerne. Han har forklaret i Retten i Aarhus, at undersøgelserne var lægeligt begrundet.

Foruden fængsel og en fratagelse af retten til at være læge skal den 30-årige mand betale erstatning til kvinderne.

Anklager Rosa Pape udtaler i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi, at hun er tilfreds med, at der er lagt vægt på "sagens grove karakter", og at der er tale om "et voldsomt tillidsbrud".

Carlos Shiralipour var, inden han blev læge, professionel fodboldspiller. Han spillede i Viborg FF fra 2009 til 2013 på diverse ungdomshold, inden han i sommeren 2010 blev rykket op på førsteholdet.

Han har valgt at anke dommen med påstand om frifindelse og eller formildelse. Det oplyser lægens forsvarer i retten, skriver TV 2 Østjylland.

Artiklen blev første gang bragt på Se & Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også