interpol
Samfund

Kvindernes lig blev fundet i en kuffert og ved motorvejen. Men ingen ved, hvem de var

11. maj 2023
Af Silje Qvist
Foto: Interpol
Politiet i Holland, Tyskland og Belgien vil i samarbejde med Interpol gøre en ekstra indsats for at opklare 22 drabsmysterier fra de tre lande.

“Kvinden med blomster-tatoveringen”.

“Kvinden ved motorvejen”.

“Kvinden i kufferten”.

I årevis har disse kvinders drabssager været uopklarede, og fordi myndighederne ikke har kunnet identificere kvinderne, har de fået de ovenstående navne. Nu vil Interpol i samarbejde med politiet i Holland, Tyskland og Belgien række ud til offentligheden for at få hjælp til de 22 kvindedrab. Politiet i Frankrig samarbejder med de tre lande i efterforskningen.

Det skriver DR.

Interpol har på deres hjemmeside offentliggjort listen over de 22 myrdede kvinder med detaljer, kendetegn og beskrivelser af deres udseende. Her kan der være tale om en tatovering, tøjet, kvinden blev fundet i eller eksempelvis et guldarmbånd. Kvinderne er fundet dræbt i de tre pågældende lande fra 1976 til 2019.

Initiativet kaldes for “Operation Identify Me”. Det er første gang, Interpol offentliggør en liste som denne.

De har med computerteknologi eller tegnere forsøgt at rekonstruere kvindernes ansigter i håb om, at nogen genkender kvinderne. Ofrene menes at være mellem 15 og 30 år.

Ud fra beviserne tyder det på, at kvinderne kan være fra andre lande end det land, deres lig blev fundet i. Det fortæller det hollandske politi.

- De fleste af de 22 ofre døde på en voldsom måde, og nogle blev også mishandlet eller udsultet, før de døde. (...) Det er muligt, at deres lig blev efterladt i vores lande for at hindre kriminel efterforskning, udtaler det hollandske politi i en pressemeddelelse.

Belgisk politi efterforsker syv sager, mens tysk politi har seks sager, og hollandsk politi efterforsker ni af sagerne.

Nogle af kvinderne menes at være fra regioner i Østeuropa, men Interpol ved ikke, hvem de er, hvor de er fra, og hvorfor kvinderne befandt sig i det pågældende land, de senere blev fundet myrdet i.

Interpol har vurderet, at hvis man finder ud af kvindernes identitet, vil man nemmere kunne finde deres gerningspersoner.

Interpol opfordrer offentligheden til at kontakte dem, hvis de kender til nogen, der er forsvundet pludseligt.

Læs også