https://imgix.femina.dk/2022-12-14/kopi.jpg
Samfund

Kvindelig journalist gik undercover i nattelivet for at afdække seksuel chikane. Det, hun blev udsat for, var chokerende

14. december 2022
Af Signe Larsen
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
I et britisk tv-program går en kvindelig journalist undercover for at sætte fokus på den barske virkelighed, der møder piger og kvinder, når de går i byen i England.

– Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad der kunne være sket, hvis jeg ikke var journalist? Hvis jeg ikke havde vagter med?

Sådan lyder det fra den britiske journalist Ellie Flynn, dagen efter at hun blev fulgt af skjulte kameraer under en bytur, hvor hun lod som om, hun var alene og fuld.

Det gjorde hun for at sætte fokus på seksuel chikane, som piger og kvinder udsættes for i stor stil i populære gå-i-byen områder i England. Dokumentaren er produceret af den britiske tv-kanal Channel 4.

Selv om hun var forberedt på, hvad der kunne ske, var hun alligevel rystet over, hvad hun blev udsat for.

– Jeg ved, at kvinder bliver udsat for en masse forskellige former for seksuel chikane, når de går i byen. Og jeg vil gerne demonstrere, præcis hvordan det føles, og jeg tror, den eneste måde, jeg kan gøre det på, er ved at gå undercover, forklarer hun i en video, som Channel 4 har delt på Twitter.

I videoen følger vi Ellie Flynn under den bytur, der ender med, at en fremmed mand følger efter hende hele vejen hjem til hendes hotelværelse.

Hele aftenen bliver hun fulgt på afstand af et produktionshold, skjulte kameraer og vagter.

Efter at have siddet alene i bare få minutter ude foran et par travle barer, bliver hun opsøgt af en mand.

“Hvordan har du det, hvor skal du hen, leder du efter en bar, eller vil du hjem? Kom med mig hjem,” siger manden blandt andet.

Ellie Flynn fortæller flere gange, at hun har det fint, at hun leder efter sine veninder og bare skal finde ud af, hvor hun skal hen.

På trods af det vælger den fremmede mand at følge efter Ellie Flynn hele vejen gennem byen, ned ad mørke gyder og op til hendes hotelværelse.

"Jeg kan godt lide dig. Vi går hjem sammen," siger manden blandt andet undervejs, selv om Ellie Flynn forklarer, at hun bare skal hjem alene.

På hotelværelset konfronterer hun manden, der nu har sat sig på hendes seng.

Hun spørger, hvorfor han har fulgt efter hende, når hun ikke har indikeret, at hun ville have ham med hjem.

Manden fortæller, at han godt kan lide hende. Og selv da hun smider ham ud, beder han hende om et kys.

Ellie Flynn er tydeligt rystet efter oplevelsen og må trøstes af en af de vagter, der har stået klar i nærheden i tilfælde af, at hun fik brug for hjælp.

– Det kunne være endt i en livsændrende situation, hvis ikke jeg havde folk med mig, siger hun.

I programmet vil Ellie Flynn sætte fokus på den generelle uønskede seksuelle opmærksomhed og seksuelle chikane, piger og kvinder møder i Storbritannien.

Det drejer sig om alt fra dick-pics til at blive flashet, befamlet, at få stoffer i sin drink eller at blive voldtaget.

Efter udgivelsen af programmet 12. december har Channel 4 skrevet i Twittertråden, at det lokale politi efterforsker nogle af de problemer, som programmet fremstiller.

Læs også