Kronprinsesse Mary
Samfund

Kronprinsessen holdt rørende tale til de lokale på Fiji-øerne: "Det er svært at forestille sig frygten, I har oplevet i de øjeblikke"

27. april 2023
Af Signe Fage
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Da kronprinsesse Mary besøgte en teltlandsby på Fiji, valgte hun spontant at holde en tale.

Artiklen blev første gang bragt hos SE og HØR. Dette er en redigeret version.

Kronprinsesse Mary har været på statsbesøg på Fiji-øerne, hvor hun sammen med klimaminister Dan Jørgensen skulle sætte fokus på konsekvenserne af de globale klimaforandringer.

Her besøgte de teltlandsbyen Nabavatu på Fijis næststørste ø, Vanua Levu, og her holdt Kronprinsessen en tale, der rørte alle de tilstedeværende.

Teltlandsbyen huser dem, der blev fordrevet, efter en cyklon i 2020 ramte Fiji, og helt spontant satte kronprinsesse Mary nogle ord på de følelser, hun havde.

Kronprinsesse Mary og klimaminister Dan Jørgensen er lige nu på statsbesøg på Fiji.
Kronprinsesse Mary og klimaminister Dan Jørgensen er lige nu på statsbesøg på Fiji.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Hun startede sin tale med at fortælle, at det var en spontan og improviseret tale, som hun ikke havde forberedt.

Derefter fortalte hun, at hun er vokset op i Tasmanien og flyttede til Danmark som voksen, hvor der i ingen af de lande er ekstreme vejrforhold.

– Det er svært at forestille sig frygten, I har oplevet i de øjeblikke. Den fortvivlelse i kølvandet og den energi og styrke det tager at genopbygge og samle igen.

Danmarks kommende dronning beskriver også, hvordan hele deres delegation på rejsen har oplevet en ekstrem modstandsdygtighed fra beboerne i teltlandsbyen, og at de har mærket en stærk tro på kraften i den menneskelige ånd, der er på stedet.

Derudover påpeger kronprinsesse Mary også, at der er en stærk fællesskabsfølelse, hvor beboerne passer på hinanden.

BILLED-BLADET var til stede under talen og har efterfølgende delt talen i et Instagram-opslag.

Flere har været inde at kommentere på opslaget, hvor de skriver rosende ord om den spontane tale og kvinden bag mikrofonen.

– Hun er fuld af så meget kærlighed, varme, visdom og venlighed. Hvor er danskerne og verden heldige at have Mary, skriver en bruger.

Andre brugere skriver, at hun er både graciøs og fantastisk, mens flere har sendt hjerter og klappe-emojies afsted på opslaget.

Læs også