Taylor
Samfund

Hvem skulle have troet, at Donald Trump ville ende med at bede hende om noget? Well, here we are

13. februar 2024
af Marie Møllegaard Andersson
Foto: Charles Sykes/AP/Ritzau Scanpix
Taylor Swift er blevet en central figur i præsidentvalgkampen i USA - og nu er Donald Trump ude efter hendes enorme indflydelse.

Hun blev i 2023 TIME Magazines Person of the Year, hun solgte 3,3 millioner koncertbilletter samme år og har intet mindre end 281 millioner følgere på Instagram. Hun er på alles læber.

Og nu er hun også en central figur i den amerikanske præsidentvalgkamp.

Få timer inden hun stjal showet til søndagens Super Bowl-finale, gik Donald Trump til sit sociale medie Truth Social i håbet om at garantere sig selv hendes støtte i den amerikanske valgkamp.

Det skriver Vice.

"Jeg underskrev og var ansvarlig for the Music Modernization Act til Taylor Swift og alle andre musikere. Joe Biden gjorde intet for Taylor, og det kommer han aldrig til. Det er umuligt, at hun kunne støtte Crooked Joe Biden, den historisk værste og mest korrupte præsident i vores land, og være illoyal over manden, som har tjent hende så mange penge. Med det sagt, kan jeg godt lide hendes kæreste, Travis, selv hvis han er liberal, og sikkert ikke kan holde mig ud!", skriver den tidligere amerikanske præsident på Truth Social.

Men Donald Trump skal nok næppe regne med popstjernens støtte. Hun har nemlig aldrig støttet Trump.

Tværtimod.

Taylor Swift fastholdt et apolitisk standpunkt indtil 2019, hvor hun for første gang udtalte sig negativt om Trump.

I Elle Magazine kritiserede hun Trumps racistiske og frygtindgydende retorik og fortalte, at hun havde indset sit ansvar for at bruge sin indflydelsesrige stemme mod hans hadefulde retorik.

Igen i 2020 besluttede hun sig for at bruge sin stemme mod Trump. På det sociale medie X, der dengang hed Twitter, skrev hun, at "vi stemmer dig ud (af Det Hvide Hus, red.) i november", forud for præsidentvalget i november 2020.

Taylor Swift har endnu ikke officielt lagt sin stemme hos en præsidentkandidat til dette års valg, men forventningerne er i hvert fald ikke, at det bliver hos Trump.

Frygten er derimod blandt republikanerne, at Taylor Swift vil bruge sin enorme indflydelse og fanbase til, endnu en gang, at gå imod Trump og i stedet større den nuværende demokratiske præsident, Joe Biden, der også er på stemmesedlen til november.

Og det er ikke en ubegrundet frygt.

Tal fra NBC viser, at 40 procent af alle registrerede vælgere i USA har en positiv holdning til Taylor Swift, hvoraf 53 procent stemmer demokratisk, og 28 procent stemmer republikansk.

The Washington Post rapporterede i 2023, at mængden af vælgere, der registrerede sig på vote.org på National Voter Registration Day steg med 1.200 procent en time efter, at Taylor Swift i et tweet opfordrede folk til at registrere sig til at stemme.

Om alt dette betyder, at hun kan påvirke, hvor de amerikanske vælgere lægger deres stemmer, er svært at sige.

Men det er sikkert at sige, at det gør mere gavn end skade at have Taylor Swift som allieret.

Læs også