August 30, 2023, NEY YORK, UNITED STATES: Caroline Wozniacki of Denmark in action during the second round of the 2023 US Open Grand Slam tennis tournament (Credit Image: © Rob Prange/AFP7 via ZUMA Press Wire)
Samfund

Hun ligger nr. 623 på verdensranglisten. Men i går slog hun nr. 11

1. september 2023
af Kristina Joensen Forná
Foto: Rob Prange/Zuma/Ritzau Scanpix
Caroline Wozniacki har med sejren vist, at hun slet ikke er færdig med at spille tennis - og være blandt de bedste.

Hvis nogen gik rundt og troede, at det at blive mor var lig med en lukket dør til elitesporten, så kan de godt tro om igen.

Det slog Caroline Wozniacki for alvor fast, da hun onsdag vandt over verdensranglistens nummer 11, Petra Kvitova, i tennisturneringen US Open. Det skriver DR.

Lige nu er Caroline Wozniacki rangeret som nummer 623 på verdensranglisten, men med gårsdagens sejr er hun godt på vej til at bevæge sig hurtigt op ad stigen.

Tennisstjernen havde ellers for tre år siden trukket sig tilbage og sagt farvel og tak til livet som topatlet.

I løbet af de seneste tre år har hun fået to børn, og ingen regnede med at se Caroline Wozniacki tilbage på tennisbanerne.

Men i juni overraskede hun hele verden, da hun annoncerede sit comeback til tennisverdenen.

Gårsdagens kamp, hvor Caroline Wozniacki vandt i to sæt på 7-5 og 7-6, er den femte kamp siden comebacket og den vigtigste sejr indtil videre.

At Caroline Wozniacki kommer tilbage med et så højt niveau er dog ikke noget, der kommer bag på hovedpersonen selv eller hendes far, Piotr Wozniacki, der som bekendt også er hendes træner.

– Jeg ved, at jeg har niveauet, og jeg har fået trænet godt igennem. Så jeg vidste fra træningen over en længere periode, at jeg havde det her niveau. Så det handlede bare om at få det frem i kamp, siger Caroline Wozniacki til DR Sporten.

Samme melding kommer fra træner og far.

– Jeg er ikke overrasket, for jeg har jo set Caroline hver gang, hun har været på træningsbanen de sidste par måneder, siger Piotr Wozniacki til DR Sporten.

Fredag er Caroline Wozniacki i kamp igen til tredje runde af US Open. Denne gang mod 28-årige Jennifer Brady, der er nummer 368 på verdensranglisten.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også