Ruby Franke Instagram
Samfund

Hun havde millioner af følgere og var kendt for sin opdragelse. Nu er hun sigtet for grov mishandling

12. september 2023
Af Nanna Niemann
Foto: Trent Nelson/AP/Ritzau Scanpix & Instagram: Moms_of_truth
Ruby Franke er mor til seks og har delt ud af råd om opdragelse på YouTube til millioner af følgere, men nu er hun anholdt og sigtet for mishandling af sine børn.

Ruby Franke er mor til seks og havde 2,5 millioner følgere på Youtube, da hendes kanal var på sit højeste.

En følgerskare, hun havde opbygget ved at dele ud af sine opdragelsesmetoder og sit familieliv.

Men på trods af den store følgerskare havde hun i længere tid mødt kritik for opdragelsesmetoderne, som mange betragtede som kontroversielle, og over de seneste uger er glansbilledet for alvor krakeleret.

Det skete, efter at hendes søn på 12 år flygtede ud gennem vinduet i Ruby Frankes forretningspartners villa i den amerikanske delstat Utah. Det skriver BBC.

Da drengen ankom til den nærmeste nabos hus 100 meter derfra, bankede han på og blev inviteret ind, men hans tilstand undrede naboen, der underrettede myndighederne.

Drengen var underernæret og havde åbne sår samt gaffatape om hænder og fødder.

Efterfølgende blev 41-årige Ruby Franke anholdt 30 august 2023 sammen med sin forretningspartner, rådgiver Jodi Hildebrandt på 54, der havde adresse i huset, hvor sønnen var flygtet fra.

Ruby Franke er sigtet for seks forhold, der involverer alle seks børn. I alle forhold mener politiet, at Ruby Franke har udøvet fysisk vold, der grænser til tortur.

Kontroversiel opdragelse

Men selv om historien har trukket overskrifter verden over, er det ikke første gang, at jorden brænder under Ruby Franke.

Den mormonske mor til seks har tidligere mødt kritik for sin opdragelsesstil.

I en årrække havde videoerne, som Ruby Franke lagde op på sin YouTube-kanal “8 Passengers”, som hun startede tilbage i 2015, vakt opmærksomhed.

I en af dem kan man se, hvordan Ruby Franke truer sine sønner med, at de mister retten til at spise aftensmad, hvis de fortsætter med at slås.

En anden video viser, at hun giver udtryk for, at hendes seks-årige datter kunne få lov at sulte, fordi datteren havde glemt at tage sin madpakke med i skole.

En tredje video fra 2020 viser, hvordan én af hendes sønner blandt andet blev frataget muligheden for at sove i sin egen seng og i stedet måtte tage til takke med en sækkestol.

Hendes opdragelsesmetoder rejste massiv kritik blandt seere, der blandt andet lavede videoer på YouTube og TikTok, hvor de kritiserede Ruby Frankes opdragelsesmetoder.

I 2020 startede en følger en underskriftsindsamling for at få Ruby Frankes metoder undersøgt af politiet. Den fik tusindvis af underskrifter.

I den forbindelse afviste både Ruby Franke og hendes mand Kevin Franke, at der skulle være hold i anklagerne.

Afviser at kommentere

I dag er YouTube-kanalen “8 Passengers” slettet. Årsagerne til, at den blev taget ned, er ukendt ifølge NBC NEWS.

I stedet rykkede Ruby Franke over på en ny kanal i 2022 kaldet ConneXions, som hun drev sammen med Jodi Nan Hildebrandt.

Ruby Franke fortsatte med at dele ud af sin børneopdragelse på Instagram-profilen “Moms of Truth”, som hun ligeledes havde sammen med Jodi Nan Hildebrand.

Hverken Ruby Franke eller Jodi Nan Hildebrandt har reageret på BBCs anmodning om kommentarer. Det advokatfirma, der repræsenterer Ruby Franke, har afvist at kommentere sagen.

Kevin Frankes advokat hævder, at hans klient ikke har spillet nogen rolle i anklagerne.

Parrets 20-årige datter og ældste barn, Shari Franke, der ikke er i kontakt med sin tætte familie, har kommenteret på anholdelsen på sin Instagram-profil. Det skriver NBC:

- Mig og min familie er så glade for, at retfærdigheden sker fyldest. Vi har forsøgt at fortælle politiet og de sociale myndigheder om dette i årevis, og vi er så glade for, at de endelig besluttede at gøre noget, skriver hun blandt andet.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også