Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Emil og Camilla starter deres forsøg op sammen med læge og ekspert i funktionel medicin, Ulrik Hjerpsted. Et forsøg som de næste 4 måneder vil vende op og ned på deres liv i forsøget på at forblive sunde
Sundhed

De ændrede vaner i fire måneder for at teste, om de kunne leve længere. Her er resultatet

5. september 2023
Af Signe Larsen
Foto: Lasse Lund & Jeppe Kjær Andersen
Tv-eksperimentet gik ud på, at Emil Thorup og Camilla Kjems skulle vende op og ned på deres liv i forsøget på at forblive sunde og raske så længe som overhovedet muligt. Se hele første afsnit af eksperimentet her.

Kan man egentlig forlænge sit liv ved at ændre sine indgroede vaner?

Det eksperiment har mediechef og forfatter Camilla Kjems og tv-vært Emil Thorup kastet sig ud i.

Gennem fire måneder har de levet efter alle de såkaldte ”longevity”-forskeres regler, samtidig med, at en læge har fulgt dem tæt – og til slut målt hvor meget yngre de er blevet i løbet af de fire måneder.

Processen og de overraskende resultater kan du følge i videoserien ”Vi vil leve for evigt”, der er produceret af ALLY.

Uden at spoile for meget på forhånd kan vi sige, at ja: Det er faktisk muligt at blive flere år yngre på bare fire måneder.

Mediechef hos Aller Media og forfatter Camilla Kjems fortæller blandt andet, at den første måned “var helt forfærdelig” på grund af den benhårde diæt:

– Den første måned var jeg træt, utilpas og havde konstante cravings efter brød og sukker, men de efterfølgende måneder blev min nye livsstil stille og roligt en vane.

Nu er eksperimentet slut, og Camilla Kjems fortæller blandt andet, at hun i dag har god og konstant energi dagen lang – tidligere var hun kronisk træt og oplevede et energidyk midt på eftermiddagen.

Der er særligt én ændring, der har givet hende den største åbenbaring. Hvilken ændring hun taler om, kan du blive klogere på ved at følge hendes rejse i “Vi vil leve for evigt”.

Du kan se det første afnsit eksperimentet her i artiklen. Her kan du også se, hvordan forløbet har været for tv-vært Emil Thorup.

Her kan du se andet afsnit af eksperimentet:

Resten af serien kan du finde på ALLYS hjemmeside og i deres app.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også