Halloween udklædning
Halloween

Her er seks halloweenkostumer, der gør os absolut rædselsslagne

29. oktober 2021
Af Maria Brus
Glem hekse, glem trolde, glem døde versioner af din yndlingskarakter fra Friends. Her er 10 ægte uhyggelige ting, du kan klæde dig ud som til Halloween.

Halloween er, hvor meget man end kunne ønske sig, at det var anderledes, nok kommet for at blive.

Og som med så meget andet massehysteri, får man som regel den bedste oplevelse, hvis man bare overgiver sig og smider sine principper langt væk.

Drop at stå imod, fordi ”du ikke gider sådan noget kapitalistisk, amerikansk pis” eller ”du kan bare meget bedre lide fastelavn” og nyd, at du nu har en gang mere om året, hvor du som voksent menneske kan slippe afsted med at være klædt ud offentligt, selvom du ikke arbejder som mimer på Strøget.

Men hvad skal du så klæde dig ud som? Der er ligesom to veje, man kan gå til Halloween.

Du kan gå full-on slutty a la samtlige teenagefilm fra USA nogensinde, det støtter vi fuldt og helt op om.

Den løsning er ikke svær. Der googler du bare ”udklædning + kvinde” og så finder du udelukkende kostumer, hvor designeren meget tidligt i processen løb tør for stof.

Eller du kan gå den uhyggelige vej.

Denne guide er til dig, der gerne vil det sidste. Det har været et uhyggeligt år, og du kan sagtens finde inspiration til dit kostume i virkelighedens rædsler. Her er seks ægte uhyggelige bud på din halloweenudklædning.

Carsten og Gabby

Hunden Gabby fra ”Gift Ved Første Blik”

Åh Gabby. Gabby, Gabby, Gabby. Menneskets bedste ven eller parforholdets største bulldozer?

Meget var nok i virkeligheden i vejen i forholdet mellem Jonna og Carsten, men det hjalp ikke på tingene, at dobbeltsengen bogstaveligt talt var hundens domæne.

Vi mindes med gru en scene, hvor Gabby får sunget godnatsang i sin nye seng, en babyseng ved siden af de voksnes seng. Gabby ville gerne ”være med i forholdet”, som Jonna sagde, og både Jonna og Gabby virkede overbeviste om, at det tredje hjul var Carsten.

Sådan gør du:

Du skal bruge en babyseng, en babydyne, en babymadras og en babypude. Og så skal du have en ældre kvinde med farmer-skills og stærkt optegnede øjenbryn om kan synge for dig, hvor du går. På kroppen iklæder du dig noget brunt og hvidplettet, måske dette koskind fra IKEA. Sørg for altid at sætte dig lige mellem par, så der ikke bliver noget hanky-panky.

Husk tørfodder og vandskål.

Et ungt menneske med snus i røvhullet

Ja, du læste rigtigt. Hvis du vil klædes ud som noget ufatteligt uhyggeligt og også ultra aktuelt, så kan du klæde dig ud som et ungt menneske med snustobak stoppet op i numsen. Det er en tendens.

Ja, vi laver ikke reglerne, det gør unge mennesker åbenbart. Du kan også, hvis du tænker, det er bedre, stoppe det op under forhuden eller i din vagina. Ja. Jo. Dette kostume er selvsagt på eget ansvar.

Sådan gør du:

Du skal have fat i en pakke snus, de er ulovlige at sælge men lovlige at købe, og ja, de kan fås i de fleste kiosker, så you do you. Vi anbefaler dog, at du går udenom de mest mintstærke varianter, nu hvor du skal opbevare dem lidt alternativt.

Så skal du simpelthen bare gemme de små godteposer godt væk et sted, hvor de absolut ikke hører til. Vogt dig for nikotinrus.

For at man kan se, at du er en ung person, skal du iføre dig en croptop og et par lavtaljede jeans, der for guds skyld ikke må være alt for skinny. Et lag lipgloss fuldender looket.

https://imgix.femina.dk/2021-10-29/dr-0607651.png

Samtykke-Morten

No shame in the game, for vi endte faktisk med at holde ret meget af larmende Morten fra dette års sæson af ”Gift Ved Første Blik”. Men puha, den samtykkekontrakt var altså uhyggelig.

Som udgangspunkt skal man simpelthen forsøge at lade være med at præsentere en printet, skriftlig sexbuffet, som skal underskrives af et menneske, man gerne vil score. Det er simpelthen for creepy.

Sådan gør du:

Du skal have fat i en helt almindelig, sort t-shirt i en lidt løs pasform – du har sikkert selv en liggende bagerst i skabet.

Du skal også have Mortens karakteristiske, skaldede frisure, og der kan du for eksempel finde denne ”Blachmann-paryk” i Billig-Billy.

Vær dog obs på, at farven er noget lys, så måske du skal i gang med en lidt mørkere pudder for at korrigere.

Så skal du have den originale samtykkekontrakt (som altså var satire) fra Information og en printer.

Husk store statementbriller i en mørk nuance, for eksempel disse fra Specsavers til 195 kr.

Valgfrit, men tilføjer lige det sidste: Smask, prut og luk dørene omkring dig meget højlydt.

https://imgix.femina.dk/2021-10-29/pernilleskipper.png

En baby i Folketinget (par-kostume)

Denne her udklædning er nok især uhyggelig, hvis du skal til fest med Pia Kjærsgaard og alle de mennesker i kommentarsporene, der falder over deres egne ben for at være den første til at sige at ”børn hører absolut ikke til på arbejdspladsen”.

Da Pernille Skipper for nylig havde sin baby med til en afstemning i Folketingssalen, blev hun nemlig sendt uden for døren af Pia Kjærsgaard.

Sådan gør du:

Der skal to personer til dette kostume, så allier dig med en god ven eller kæreste eller et menneske, du finder på gaden, som ser stærk nok ud til at bære dig.

Den stærkeste af jer spiller arbejdende mor, den svageste er baby.

Som baby skal du have lyserøde strømpebukser, en mørkeblå bluse og en sut i naturgummi.

Fuldend det klassiske, voluminøse babylook med en voksenble indenunder strømpebukserne. Det gode ved det her kostume er, at du kan sove hele vejen igennem festen, og at du bliver båret rundt.

Godt til den introverte eller trætte halloweenfestgænger. Babybæreren skal have en dueblå bluse og et lidt skeptisk udtryk på.

Lars Boje Mathiesens underbukser

Dette kostume er for dem, der har lidt fantasi selv, for vi ved reelt ikke helt, hvordan det ser ud.

Vi kan dog gætte, og hold da op, det er uhyggeligt.

Tidligere på året sammenlignede Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen nemlig kvinders menstruation med, hvis han selv sked i bukserne og måtte medbringe nye underbukser.

Som de fleste nok ved, fungerer menstruation og afføring ikke helt på samme måde, men for udklædningens skyld må vi gå med på præmissen.

Sådan gør du:

Du skal have fat i to par klassiske herreboksershorts – det ene par har du på, det andet par har du citat ”lavet afføring i” og puttet i din taske.

Vi anbefaler ikke, at du faktisk skider i bukserne, det gør det givetvis svært at finde venner til festen, men du kan i stedet placere en legelort strategisk midt i underbukserne.

Denne ”kæmpe kunstig lort” fra temashoppen er et godt bud.

Fuldend looket med en habitvest og en grundlæggende manglende forståelse for kvindelig anatomi.

Mette Frederiksens madder

Det her er et uhyggeligt kostume, du kan sætte dit eget præg på.

For selvom Danmarks statsminister klart har en forkærlighed for populistiske makrelmadder, så er der også mulighed for at være en folkelig ostemad eller en helt nede på jorden leverpostejsmad. Bare sørg for, at du smører rigtig tykt på.

Sådan gør du:

Find dig et stykke pap på cirka 1x1 meter, og klistr rugbrødsskiver på det. Brug kun rugbrød fra supermarkedet, det duer ikke med hjemmebag eller bagerbrød.

Ovenpå smører du så et tykt lag makrel i tomat. Til en udklædning i den størrelse skal du måske bruge 57 dåser.

Lav fire huller i din ”mad” og sæt to stropper igennem, så du kan have den på ryggen. Nu kommer det vigtigste: Mayonnaisen, altså dig.

Hvis du, som jeg, er et enormt blegt menneske, kan du slippe nemt om det ved simpelthen at tage afsted til denne fest, som du ankom til livets fest – nøgen.

Har du brug for lidt hjælp med mayonnaisefarven, kan du svinge en af de helt store pensler med hvid klovnemakeup, og så burde du være klar til kamp.

Ikke nødvendigt, men et godt touch: Medbring en telefon, hvor du har slettet alle vigtige sms’er.

Rigtig god halloween!

Læs også