it
Samfund

Hendes sønner nægtede at flytte. Nu har italiensk mor endelig fået lov til at smide dem ud

30. oktober 2023
Af Silje Qvist
Foto: Elke Meitzel/Millennium Images/Ritzau Scanpix
Hun har længe villet have dem ud af sit hjem. De bidrog aldrig til det huslige arbejde, men nægtede at flytte ud. Så sagsøgte hun dem - og vandt.

"Bamboccione" betyder stor baby på italiensk. De seneste par år har man brugt termet om de voksne, der bor med deres forældre, fordi det er nemt og gratis.

En 75-årig italiensk mor har sagsøgt sine to sønner, der er i 40’erne, fordi de nægtede at flytte ud, da hun bad dem om det.

Nu har hun vundet sagen over de to bamboccinoni.

Det skriver The Guardian.

Familien er fra den norditalienske by Pavia. Moderen har i flere omgange forsøgt at overbevise sine sønner på 40 og 42 år om at flytte ud.

Begge sønner har arbejde, men på trods af det, har de hverken bidraget økonomisk til husstandens udgifter, og så har de ikke hjulpet med det huslige arbejde.

Dommeren Simona Caterbi sympatiserede (gudskelov) med den 75-årige mor, der fik medhold i sagen, fordi de to sønner netop var over 40 år.

De to sønner skal flytte ud inden d. 18 december.

I Italien er der kultur for, at man i husstanden kan bo flere generationer sammen i familien. Faktisk bor hele 70 procent af den italienske befolkning i aldersgruppen 18-34 år hjemme. Det svarer til 72,6 procent af mændene og 66 procent af kvinderne i aldersgruppen.

Dermed er de det land i verden, hvor flest under 35 år stadig bor hjemme.

En undersøgelse fra 2019 viser, at ud af de unge voksne, der bor hjemme, er 36,5 procent studerende, 38,2 procent har et arbejde og 23,7 procent søger arbejde.

De sidste par år har flere unge voksne valgt at blive boende hjemme hos forældrene, fordi der har været pres på økonomien, og det har været svært at finde et stabilt arbejde.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også