logan
Samfund

Han er gravid, transmand og på forsiden af Glamour

2. juni 2023
Af Silje Qvist
Foto: Glamour UK
I et interview med Glamour UK fortæller forfatter Logan Brown om at være transmand og gravid – og så er han på forsiden.

Han sidder på en hvid skammel i et par jeans, der ikke længere kan lukkes. Med sine hænder holder han om sin gravide mave.

På forsiden står han også med en hånd under maven, akkompagneret af linjerne "Trans. Gravid. Stolt".

Hans navn er Logan Brown, og han den forside, han pryder, er Glamour UK's digitale pride-udgave.

Logan Brown, som er forfatter, blev uventet gravid med sin partner Bailey J Mills, der er non-binær dragperformer i Storbritannien og stor på appen TikTok. Det fortæller han til Glamour UK.

I interviewet fortæller Logan Brown om sin transition, og om da han mødte og blev forelsket i Bailey og efterfølgende fødslen af deres fælles datter.

– Jeg er en transkønnet, gravid mand, og jeg findes, ligemeget hvad folk så end siger. Jeg er decideret et levende bevis.

Logan Brown fortæller også, at fødslen selvfølgelig var en udfordrende oplevelse, men at han oplevede masser af støtte fra jordemødrene. Nogle af dem sørgede for eksempel for at strege "kvinde" ud på pjecer og skrev i stedet "person".

Han tilføjer i interviewet, at hans graviditet var uventet, samt at det føltes som om "verden stoppede omkring ham", da graviditetstesten viste positiv.

Logan Brown blev gravid, da han tog en pause fra testosteron på grund af helbredsproblemer.

Det har været svært for ham at være selvsikker i det at være gravid mand, fortæller Logan Brown.

– Jeg har brugt så meget tid på at føle skam, men så klikkede det i mig, og jeg tænkte: "Nej, jeg skal eje det her. Jeg er en gravid mand, og vi skal gøre, det vi gør."

Med annonceringen af deres graviditet fik parret mere kærlighed end had fra folk på de sociale medier.

Logan Brown håber på, at han kan være med til at gøre folk klogere på, hvad det vil sige at være transkønnet.

Derfor er han også i gang med at skrive en børnebog, der handler om hans oplevelse med at være gravid - men fra sin datters perspektiv. Bogen skal hedde "In My Daddy's Belly", I min fars mave.

Læs også