Tiger_Woods
Samfund

Han er en af de største golfstjerner. Nu anklages han for seksuel chikane

9. maj 2023
Af Caroline Eiersø
Foto: Rob Carr/AFP/Ritzau Scanpix
Erica Herman, Woods' tidligere kæreste, påstår at hun blev tvunget til at underskrive en fortrolighedserklæring om deres forhold eller miste sit job

I oktober 2022 stoppede Tiger Woods og Erica Herman deres forhold, og siden begyndte en juridisk kamp mellem de to. I marts kom det for eksempel frem, at hun har sagsøgt ham for 30 millioner dollars som erstatning for, at han smed hende ud af deres fælles hjem.

Og nu bliver en fortrolighedserklæring, som Erica Herman mener at have underskrevet, også en del af den kamp.

Ifølge et retsdokument var Herman ikke blot Woods' kæreste, hun var også ansat på hans restaurant i Florida.

Nu hævder hun, at hun blev tvunget til at underskrive en fortrolighedserklæring om parrets seksuelle forhold under truslen om opsigelse, som, ifølge hende, svarer til seksuel chikane, skriver The Guardian.

– Hr. Woods var fru Hermans chef, skriver hendes advokat, Benjamin Hobas, i retsdokumentet.

– I Mr. Woods' egen skildring af begivenhederne pålagde han hende en fortrolighedserklæring som en betingelse for at beholde sit job, da hun begyndte at have et seksuelt forhold til ham.

– En chef, der pålægger sin medarbejder andre arbejdsvilkår på grund af deres seksuelle forhold, det er seksuel chikane, fremgår det af dokumentet.

I en separat retssag, der blev anlagt mod Woods i marts, bad Herman en dommer om at annullere den erklæring, som hun underskrev, da hun begyndte at date golfstjernen, og sagde, at aftalen er "ugyldig og ikke kan håndhæves".

Som svar på Hermans marts-anklage kaldte Woods' advokater Herman for "en afvist ekskæreste, der ønsker at føre en offentlig sag om særlige krav i retten i stedet for at honorere hendes forpligtelse i en fortrolig voldgiftssag".

Sagen tilføjer endnu et kapitel til historien om den feterede sportsmand, der i mange år levede et dobbeltliv fyldt med udenomægteskabelige affærer.

Denne artikel blev første gang bragt af SE og HØR. Dette er en redigeret version.

Læs også