kvinde
Samfund

Ghostet eller brændt af? Nu forbyder første dating-app den adfærd

6. september 2023
Af Trina Nielsen
Arkivfoto: Unsplash
Mange vil måske pege på dating-apps som årsag til, at datingkulturen i dag er mere overfladisk og kynisk end nogensinde før. Men nu forsøger selvsamme datingapss at gøre op med den del af kulturen.

Du har skrevet med en person på en dating-app, I har aftalt at mødes på en date, som du tropper op til på det aftalte sted og tidspunkt.

De første 15 minutter uden skyggen af din date undskylder du med, at personen nok bare er fanget i trafikken eller midt i en tøjkrise. Pludselig har du bare siddet og spyttet i din flade og lunkne øl i en time. Det går op for dig, at du er blevet brændt af. Og at du er blevet ghostet.

Men nu skal det være slut med den slags usympatisk adfærd. I hvert fald hvis det står til folkene bag datingappen Bumble, der derfor netop har opdateret deres retningslinjer for at komme fænomenet til livs.

De nye retningslinjer, der også gælder Badoo og Bumble For Friends, "fraråder no-show-adfærd ved at forbyde handlingen med ikke at møde op til et personligt møde på trods af klare planer, der er aftalt af begge parter.”

Det skriver tech-mediet Engadget.

Det vil sige, at hvis man brænder en date af eller ghoster vedkommende, kan det med de opdaterede politikker nu blive kategoriseret som mobning og krænkende adfærd.

Ifølge Bumble kommer de til at kigge på de brugerrapporter, de får ind fra deres medlemmer angående dårlig opførsel.

– Når en hændelse er rapporteret, vil en menneskelig moderator så faktatjekke oplysningerne, før der skrides til handling, siger en Bumble-talsmand ifølge Engadget.

Bumble hævder at være den første dating-platform, der forsøger at gøre op med problemet.

Og det er ikke bare, fordi det er pinligt at sidde og vente i en time på en bar, uden ens date dukker op, at det er et problem.

Ifølge Bumble peger eksperter på, at det at blive brændt af eller ghostet "kan have en dyb indvirkning på en persons mentale sundhed, hvilket fører til følelser af depression, angst og lavt selvværd."

Derfor er det nye forbud et forsøg på at fremme "et samfund, der er sikkert og fremmer gensidig respekt," lyder det.

Et andet problem, Bumble retter sig mod med de seneste retningslinjer, er brugen af bots. Fra nu af forbyder Bumble, Badoo og Bumble For Friends alle forsøg på kunstig at påvirke matches, samtaler eller engagement gennem brug af automatisering eller scripting.

Så enhver, der bliver taget i at bruge ChatGPT til at prøve at virke interessant over for et match, bliver muligvis ikke på Bumble ret længe.

Det samme gælder for dem, der bruger appsene til at promovere en OnlyFans-side eller profiler på lignende tjenester.

Der er nu "et generelt forbud mod promovering af voksenindhold på profiler, herunder forsøg på at sælge, reklamere for eller købe seksuelt indhold for voksne."

I løbet af dette år har Bumble blokeret mere end 8,2 millioner konti på tværs af sine apps, hvoraf de fleste blev opdaget og fjernet af deres automatiserede systemer.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også