plejehjem
Plejehjem

Flere politikere reagerer på TV 2-dokumentar: Forfærdelige billeder

20. oktober 2022
Af Line Lei Mohrsen Jensen
Foto: TV2
TV 2's dokumentar "Opråb fra plejehjemmet" har fået flere politikere til tasterne på de sociale medier

Torsdag kan TV 2 endnu engang præsentere en dokumentar, der afslører omsorgssvigt på et dansk plejehjem. Helt som mediet tidligere har afsløret, hvordan den nu afdøde Else Larsen blev vanrøgtet på et østjysk plejehjem.

Dokumentaren går under navnet "Opråb fra plejehjemmet", og viser ved hjælp af en række skjulte optagelser, hvordan, der foregår voldsomme svigt på plejehjemmet Nørremarken i Køge.

Optagelser, som øjensynligt har vakt harme hos flere danske politikere, der nu har reageret på dokumentaren på de sociale medier.

SF's sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, skriver blandt andet på Facebook, at "skæld ud og hårdhændet behandling hører ingen steder hjemme i ældreplejen".

Også social- og ældreminister Astrid Krag (S) raser.

Hun mener, at de ansatte på plejehjemmet Nørremarken i Køge hverken har haft den rette empati eller faglighed i forbindelse med deres arbejde.

– Det er forfærdelige billeder, vi ser.

– Sårbare ældre, der ikke får den omsorg og pleje, de har brug for, og sådan skal det ikke være i vores ældrepleje, det vil jeg gerne gøre helt klart, lyder det fra Astrid Krag.

Søren Pape Poulsen stemplede torsdag på samme måde ind i debatten. På Facebook skriver han blandt andet, at forholdene på plejehjemmet er uværdige, og at vi har brug for at få værdigheden tilbage.

– Desværre kan vi med alt tydelighed se, at ældreplejen ikke er blevet forbedret de seneste to år.

– Derfor kommer vi i dag med et udspil til, hvordan vi kan undgå, at der om to år kommer en ny hjerteskærende dokumentar, skriver han.

Denne artikel blev først bragt i Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også